Aada Sevónille ojennettiin Turun Kirjamessuilla Kritiikin punnukset -palkinto

0
Kari J. Kettula ojensi Taikapunnuksen Aada Sevónille perjantaina kirjamessuilla.

SAUVO/ TURKU

Sauvolaislähtöinen Aada Sevón sai kritiikin punnusten Taikapunnus -palkinnon perjantaina Turun kirjamessuilla. Sevón palkittiin läpimurtoroolistaan Sauvon kesäteatterin Vihervaaran Anna -näytelmän pääroolista Anna Shirleynä.

– Tämä on ihan häkellyttävän hienoa ja todella suuri kunnia, en olisi osannut odottaa tällaista, Sevón kertoi tuoreeltaan palkinnonjakotilaisuudessa perjantaina.

– Aada on nuorin kaikista palkituista ikinä, palkinnon jakanut Kari J. Kettula huikkaa kesken haastattelun ja saa Sevónin entistä häkeltyneemmäksi kunniasta.

Palkinnonjakoperusteissa kerrottiin, miten Sevón “luo roolissaan taitavasti ja fyysisesti nuoren tytön uskottavan kehityskertomuksen aikuisuuden kynnykselle. Vihervaaran Annana Sevón hallitsee illasta toiseen

näyttämöä ja saa kanssanäyttelijänsäkin hienoihin suorituksiin.” Samalla huomioitiin Sauvon koko kesäteatteriyhteisö “joka osoittaa paikallisen omaleimaisen kulttuurin merkityksen yhdentyvässä maailmassa.”

Katsojia ympäri SuomenSauvon kesäteatterin Vihervaaran Anna -näytelmä teki kesällä oman kävijäennätyksensä.

– Sen kävi katsomassa 3000 katsojaa. Anna-faneja tuli ympäri Suomen ja yksikin katsoja tuli Pohjois-Pohjanmaalta kolme kertaa katsomaan esityksen, Sevón kertoo.

Anna-kirjoihin Sevón tututstui itse vasta näytelmän myötä, mutta niiden pohjalta tehty sarja oli hänelle tuttu.

– Rakastin Netflix-sarjaa ja kun kuulin, että Anna tulee Sauvon kesäteatteriin, ajattelin, että olisipa ihanaa päästä näyttelemään siihen, hän muistelee.

Maantieteen opiskelija18-vuotias Sevón on kotoisin Sauvosta, mutta asuu tällä hetkellä Kaarinassa. Hän opiskelee ensimmäistä vuotta maantiedettä Turun yliopistossa.

Näyttelemisen hän on aloittanut Paimion lapsi- ja nuorisoteatterissa ja jatkanut Apila-teatterissa.

– Sauvon kesäteatterissa olen ollut mukana Oliver Twistissä ja nyt tässä Annassa, hän kertoo.

Parhaillaan hän ei ole mukana teatteritoiminnassa, mutta todennäköisesti tulevaisuudessa hänet voi jälleen nähdä lavalla.

– Pitää vähän selvittää esimerkiksi ylioppilasteatterin toimintaa, Sevón pohtii.