Hakan syksyn kiekkovire ei synkkä, mutta vienosti alakuloinen

0
Hakan Iikka Kylénillä oli vahva, työntäyteinen loppuviikko. Kunnallislehden arkistokuva.

PAIMIO

Paimion Hakan jääkiekon II-divisioonajoukkueen syksy on ollut tavanomaista vaisumpi, mutta ei suinkaan lohduton.

Viime torstaina Haka otti Turussa Chiefsistä tuiki tärkeän vierasvoiton maalein 5–6. Lauantain vierailu Harjavaltaan tuotti kuitenkin tappion loppulukemin 6–3.

Hieman liian kapealla rosterilla pelaava Haka – joskin tilanne kohenee kaiken aikaa – ei ole varsinaisesti flopannut, mutta ei myöskään saanut moottoristaan vielä täysiä tehoja irti. Eli hienoista alisuorittamista.

Mutta kausi on pitkä ja kevään pudotuspelit varmastikin ulottuvilla.

Turussa tuloksellista


Torstaina Turussa Hakan ykköskentän puolustaja Domenic Gurshman – tunnustettakoon, että täysin uusi nimi allekirjoittaneelle – oli piinkovassa vedossa: kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Kaksi maalia täräytti myös yhä tärkeämpään rooliin Haka-ryhmässä noussut Atte Sillanpää . Hänelle kirjattiin myös yksi syöttöpiste.

Hakan pitkäaikaisella työmyyrällä Iikka Kylénillä oli niin ikään vahva loppuviikon latinki ja saldo: torstaina Turussa tehot 0+2 ja lauantaina Harjavallassa 1+1. Kylénin kohdalla ei siis tälläkään kaudella edes puhetta alisuorittamisesta.

Torstain vierasvoiton seppä oli kuitenkin Gurshman, joka tälläsi Hakalle 4–6 johtolukemat ajassa 57:06. Chiefsin 5-6 -kavennusmaali syntyi vain sekunti ennen päätössummerin soimista, joten se oli enää pelkkää kosmetiikkaa.

Harjavallassa harmillista


Lauantaina Harjavallassa Hakalla ei kuitenkaan ollut millään tavoin helppoa. Ottelun puolenvälin jälkeen Hakalla ei ollut käytännössä enää sanansijaa lopputulokseen. Jos kohta ottelu olikin pelitapahtumien valossa alusta loppuun melko tasainen.

Harjavallan Kuparikiekko oli lauantaina piirun verran parempi ansaiten siten täydet 3 sarjapistettä.

Paremmalla osumisprosentilla Haka olisi saattanut taistella pisteistä, mutta Kuparikiekon veskarilla Juhani Oksmanilla sattui olemaan niin hyvä vire ja ilta, että jossittelu on sikälikin turhaa.

Potentiaalia

löytyy yhä


Potentiaalia Haka-joukkueessa on, ja se tullaan vielä kauden aikana näkemään. Etenkin jos ryhmää saadaan täydennettyä muutamalla nälkäisellä nuorukaisella tai kokeneella peruspelaajalla.

Henkilökohtaisesti en laittaisi kovinkaan suurta rahasummaa likoon sellaiseen vedonlyöntiin, kumpiko paimiolaisjoukkue tulee olemaan sarjataulukossa ylempänä siinä vaiheessa, kun kakkosdivarin runkosarja kevättalvella päättyy.

Jos kohta se olisikin aika herkullinen vedonlyöntikohde.