Halloween tuo aaveet ja kurpitsat Kerkolaan

0
Kerkolan halloween-kävelyllä on oma Instagram-tili: @halloween_walk.

PAIMIO

Puissa leijailee haamuja, ilmassa lentelee lepakoita ja puiden juurilla voi nähdä jättihämähäkkejä lymyilemässä. Paimion Kerkolassa alueen asukkaat ovat koristelleet pihojaan ja lähialueen metsikköä kauhuteemaiseksi viikonlopun halloweenia varten. 

– Järjestimme ensimmäisen kerran tällaisen halloween-kävelyn korona-aikana pari vuotta sitten, kun mietimme, mitä kivaa lapsille voisi järjestää. Sen jälkeen tämä on lähtenyt vähän lapasesta, Katja Peltonen naurahtaa.

Alueella kulkee julkisia ulkoilureittejä, joissa kuka vain voi käydä halloweenkoristuksia ihastelemassa.

– Mutta varsinaisesti julkista tapahtumaa emme kuitenkaan halloween-kävelystä ole tehneet, koska reitti kulkee osaksi ihmisten omilla pihoilla, Peltonen sanoo.

Halloween-kävelyn aktiivisia järjestäjiä on kymmenkunta.

– Meillä on yhteinen chatti, jossa suunnittelemme koristeluja. Lisäksi olemme laittaneet viestiä kylän muillekin asukkaille ja tietoa asiasta, jos muutkin innostuisivat koristelemaan pihojaan, Peltonen kertoo.

Peltonen itse on koristellut halloweeniksi paitsi pihaansa ja lähimetsikköä, koristuksia löytyy myös kodin sisätiloista. Ruokapöytää koristaa halloweenkattaus, haamumarengit odottavat pääsyä kakunkoristeiksi ja jopa vessat on koristeltu: vessan peilistä löytyy muun muassa verinen käsi, katosta roikkuu hämähäkkejä ja löytyypä vessan nurkasta tekokakkakin.

– Aiempina vuosina olen koristellut vain ulkona, mutta tänä vuonna järjestän sukujuhlat, jonne tulee noin 14 vierasta, niin täytyi laajentaa koristelua myös sisätiloihin, Peltonen kertoo.