Harrastusvälineet koulureppuun ja menoksi!

0

Tanssia, luistelua, kädentaitoja, ukulelen soittoa, koodausta ja lista vain jatkuu. Paimion harrastamisen malli tarjoaa lapsille ja nuorille useita harrastusmahdollisuuksia koulupäivien yhteyteen. Minäkin haluan harrastaa, ajattelen. Tarjontaa katsoessani olo on kuin karkkikaupassa. Mitä kaikkea hyvää valitsisi, kun vaihtoehtoja on niin monia? Mikä parasta, useampaankin harrastuskerhoon on mahdollista ilmoittautua. Paimion harrastamisen malli tarjoaa upean mahdollisuuden harrastamiselle, ja siitä kannattaa ottaa kaikki irti.

Voisin kiteyttää toiminnan yhteen sanaan huomioiminen. Harrastustarjonta suunnitellaan lasten ja nuorten toiveiden pohjalta, vanhemmat säästyvät kuskausrumbalta ja koulupäivien yhteydessä harrastaminen mahdollistaa perheille rauhalliset illat. Itse pienten lasten äitinä arvostan tällaista valtavan paljon. Toiminta on maksutonta ja jokainen osallistuja seisoo samalla viivalla taitotasoon katsomatta. Ovet harrastamisen maailmaan avautuvat jokaiselle. Näinhän sen kuuluukin mennä.

Moni asia on otettu huomioon, jotta harrastaminen olisi mahdollista kaikille halukkaille. Tarvittaessa lapsia ja nuoria autetaan harrastamisen pariin, sillä eihän se ole itsestäänselvyys, että harrastuksiin osallistuminen on jokaiselle helppoa. Tarvitaan tukea ja turvaa niin kuin muutenkin elämässä. Harrastusetsivätoiminnalla pyritään saavuttamaan Paimiossa ne lapset ja nuoret, jotka ovat vailla mielekästä harrastusta ja auttamaan heidät harrastamisen pariin.

Paimion harrastamisen malli pohjautuu opetus- ja kulttuuriministeriön toimintamuotoon “Harrastamisen Suomen malliin”, jonka tavoite on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Haluan olla omalta osaltani lisäämässä hyvinvointia Paimion harrastamisen mallin hankekoordinaattorina. Vien harrastamisen ilosanomaa eteenpäin sen, minkä pystyn. Uskon, että harrastaminen parhaimmillaan avaa lapsille ja nuorille uusia unelmia, itseluottamusta, omien taitojen löytämistä, ystäviä ja yhdenvertaisuutta. Sitähän me kaikki tarvitsemme.

Hilla Johansson

Paimion harrastamisen mallin hankekoordinaattori.