Hiihtoputken tontille halutaan pystyttää tuulivoimala – “Sähkön hinta on noussut sitä tahtia”

0
Märynummen tuulivoimalat Halikossa näkyvät pitkälle myös Paimion suuntaan. Hiihtoputken viereen kaavailtu tuulivoimala olisi kuitenkin selvästi Märynummen tuulivoimaloita pienempi.

Paimio

Paimiossa sijaitsevan hiihtoputki Finnfoam Paipin yhteyteen on nousemassa nopealla aikataululla tuulivoimala, jos rakennusvalvonta vain hyväksyy lupahakemuksen. Kyse on luvan uusimisesta, sillä lupa tuulivoimalan rakentamiseen oli myönnetty kertaalleen jo vuonna 2016, mutta luvan hakija, salolaisen Jorma J. Niemisen johtama 4Capes Oy ei rakentanut voimalaa luvan voimassaoloaikana. Nieminen on perustanut salolaisen Finnfoamin, ja on omistajana myös Paimion hiihtoputken kiinteistössä.

– Kyse on tosiaan vain vanhan jo olemassa olevan luvan uusimisesta. Sähkön hinta on noussut sitä tahtia, että toiminnan jatkaminen ilman tuulivoimalaa ei ole mitenkään mahdollista. Sitten voidaan suoraan lyödä ovi kiinni, sillä kulut ovat näillä hinnoilla melkoiset, Nieminen harmittelee.

Hiihtoputken katolle asennetaan parhaillaan myös aurinkopaneeleita, joten ne yhdistettynä tuulivoimalaan tuottaisivat yhdessä jo valtaosan rakennuksen vuotuisesta energiatarpeesta.

Kuokka maahan nopeasti


Jos lupa myönnetään, käynnistyvät kokonaiskorkeudeltaan 72-metrisen tuulivoimalan pystyttämistyöt nopealla aikataululla.

– Mahdollisimman pian. Perustuksissa on hieman ylimääräistä työtä, koska maapohja on sellainen, että paalutusta tarvitaan, Nieminen kertoo.

Tuulivoimala tulisi Niemisen mukaan sijoittumaan hiihtoputken parkkialueen viereen, tontin eteläiselle laidalle.

Kuulutus naapureiden kuulemisesta projektiin liittyen on ollut nähtävissä kaupungin verkkosivuilla. Mahdolliset muistutukset tuulivoimalahankkeeseen liittyen on pitänyt jättää perjantaihin 21. lokakuuta kello 15 mennessä