Käytä maskia, jos haluat

0
Korona ei ole hävinnyt minnekään ja syksyn flunssatkin ovat tarttuvaisia. Terveydenhuollon viranomaiset muistuttavat, että maskia voi halutessaan käyttää kaikissa tilanteissa.

Koronaepidemia kääntyi Suomessa kasvuun syyskuun puolivälissä ja kasvaa nyt hitaasti. Kahden viikon ilmaantuvuus Varsinais-Suomessa 100 000:a henkilöä kohden on nyt 292.

Varsinais-Suomessakin sairaanhoidon kuormitus on kääntynyt kasvuun.

Varsinais-Suomen koronakoordinointiryhmä suosittaa, että maskia käytetään esimerkiksi julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, kun hakeudutaan koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin.

Maskin käyttöä suositellaan myös vierailijoille ja henkilökunnalle terveydenhuollon kaikissa toimipisteissä, ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa, vammaispalveluiden hoitoyksiköissä, iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien laitos- ja kotihoidossa sekä tarvittaessa myös sosiaalityössä.

Rokotukset tärkeitä


THL suosittelee tänä syksynä uutta koronan tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

– Nyt kiertävään koronavirusvarianttiin suunnatut rokotteet ovat jo käytössä Varsinais-Suomessa. Tehosteannoksilla pyritään ennen kaikkea ehkäisemään iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien sairaalahoitoa ja vähentämään koronaan liittyviä kuolemia, Harri Marttila sanoo.

THL suosittelee, että tehosterokotus otettaisiin marras-joulukuussa yhtäaikaisesti influenssarokotteen kanssa.