Kiekkoseuralla hallussa, Hakalla hakusessa – PKS nappasi kauden ensimmäisen paikallispelivoiton selvin lukemin

0
PKS puolusti tiiviisti maalinsa edustalla. Hakalla ei ollut juurikaan pääsyä irtokiekkoihin.

PAIMIO

Paimiossa käytiin viime lauantaina jääkiekon II-divisioonan paikalliskamppailu, jossa Paimion Haka kohtasi Paimion Kiekkoseuran eli PKS:n.

Ennakkoon odotettiin tasaista kamppailua, mutta toisin kävi. Haka oli yllättävän vaisu, eikä PKS:llä ollut kovinkaan suuria vaikeuksia haalia ottelusta täyttä kolmen pisteen pottia.

Haka ei suinkaan ollut umpisurkea, mutta jostain kumman syystä terävyys ja tarkkuus puuttuivat miltei tyystin vastustajan maalin edustalla. Kiekot karkailivat lavasta ratkaisuhetkillä. Eikä hyökkäysten rakentelussakaan ollut liiemmälti ideaa.

Olisi kuitenkin väärin sanoa, että PKS nappasi sarjapisteet halvalla. Keltapaitainen joukkue psyykkasi itseään hyvin ja vaikutti muutenkin paikallisvastustajaansa voitontahtoisemmalta.

Lisäksi on syytä mainita PKS-maalivahti Pontus Paakkosen erinomainen peli torjuntaprosentilla 97,37.

Ihan hyville prosenteille ylsi myös Haka-vahti Eelis Korpela , joten tolppien välistä ei kannata etsiä syyllistä Hakan tappiolle. Pikemminkin korvien välistä – jos sieltäkään.

Tällä kaudella Haka ja PKS lienevät aika tasavahvoja joukkueita, joten suurten summien vedonlyönteihin tuskin kannattaa lähteä jatkossakaan.

Jos kohta PKS olikin viime lauantaina selkeästi parempi ja tiiviimpi joukkue.

Huitomista, väkivaltaisuutta ja kampituksia ottelussa oli runsain mitoin, joten jäähyminuutteja joukkueille kertyi yhteensä 40. Niistä valtaosa Hakalle, joka jäähyjen myötä käytännössä tuhosi kolmannen erän loppukirinsä.

Lähtötilanne päätöserän alkaessa ei ollut Hakan kannalta suinkaan toivoton, vaikka PKS olikin jo kahden maalin johtoasemassa.

Mutta kun Mikko Lehtinen täräytti noin 8 minuuttia ennen päätössummeria PKS:n neljännen maalin, alkoi ottelun sävel olla lopullisesti selvillä.

Elias Ruohomäen laukomaa 1-5 maalia PKS juhli ajassa 53:52 jo aivan kuin voittoa.

Kumpikin joukkue teki ottelussa yhden ylivoimamaalin, joten paremmuus ratkaistiin tasakentällisin. Haka pyrki pelaamaan fyysistä peliä, mutta tarkka erotuomarilinja ei tällä kertaa suosinut sellaista pelitapaa.

Hyökkäyspään siniviivan ylittäminen oli tällä kertaa PKS:lle hivenen helpompaa kuin Hakalle, ja numerot taululla sen mukaiset.

Yli yhteen tehopisteeseen ottelussa ylsi ainoastaan PKS:n Benjamin Roozbehan . Hän teki ottelun toisen PKS-maalin ja oli toisena syöttäjänä joukkueensa viidennessä maalissa.

Hakan ainoan maalin laukoi Braden Smith toisen erän loppuminuuteilla. Päätöserässä Smith nujakoi Eemeli Tenhon kanssa siinä määrin, että seilasi kaukalossa jonkin aikaa ilman paitaa.

Paikallisotteluissa tunnelma toisinaan tiivistyy.