Kisatien kaivuutöistä runsas puolen tunnin sähkökatkos Paimiossa – ”Hyvä muistutus, mitä voi olla edessä”

0
Sähkökatkos pimensi ison osan Paimion keskustaa torstai-aamupäivänä.

Paimio

Iso osa Paimion keskustaa pimeni torstai-aamupäivänä, kun sähkölinja meni Kisatien vesihuoltosaneeraustöissä poikki. Sähkökatko alkoi tarkalleen kello 10.25, ja kesti runsaat puoli tuntia. Kaikkiaan se koski 1 091 liittymää Vistan alueella.

– Voi sanoa, että iso osa Paimion keskustaa oli pimeänä. Kisatie 3:n ja 5:n muuntamoiden välistä linja oli mennyt poikki kaivaustöissä. Aika nopeasti saimme kuitenkin tiedon asiasta, ja sähköt saatiin palautettua koko katkosalueelle kello 11.01. Mitenkään kovin pitkästä katkoksesta ei siten ollut kyse, sanoo Carunan käyttövoimajohtaja Jörgen Dahlqvist.

Vaikka torstai-aamupäivän sähkökatko yllättikin muun muassa Kunnallislehden toimituksen ja vaati pieniä erikoisjärjestelyjä aamupäivän työtehtäviin, voivat tämän tyyppiset katkokset olla realismia tulevana talvena useamminkin. Ainakin jos sähköverkko uhkaa ylikuormittua pitkien pakkasjaksojen aikana.

– Periaatteessa katkos voi olla hyvinkin tämän tyylinen, jos jostain syystä yksittäinen voimalaitos joutuisi tiputtamaan tuotantoa äkillisesti. Silloin etukäteisvaroitusta tuskin edes ehdittäisiin antaa, vaan katkos alkaisi asiakkaille yhtä lailla yllätyksenä. Toinen realistisempi skenaario on sitten se, että katkoksesta tiedotetaan etukäteen ja osuu jollekin tietylle alueelle, Dahlqvist pyörittelee ja jatkaa:

– Siinä mielessä kyllä torstainen katkos oli hyvä muistutus, mitä voi olla talvella edessä.