PaiHa varmisti paikkansa Kolmosessa 2023 – Peimari haki vaikean vierasvoiton Naantalista

0
Hakan kausi miesten Kolmosessa starttasi kehnosti, mutta sen jälkeen joukkue löysi vahvan alkukesän vireen ja kiri taulukossa useita sijoja juhannukseen mennessä. Loppukesästä vire notkahti, mutta löytyi vielä uudelleen syksyn ratkaiseviin otteluihin.

1.10. PaiHa–MaPS 4–2 (3–1)

1.10. VG-62–Peimari Utd 1–2 (1–0)

Paimion Hakan jalkapallon miesten edustusjoukkue katkaisi syyskuun puolessa välissä kolmen ottelun tappioputken voittamalla Toejoen Veikot 2–0. Taistelu sarjan keskikastissa ja häntäpäässä kuitenkin jatkui tiukkana, kun joukkueet sijoilla 6-11 olivat vain 5 pisteen sisällä toisistaan.

Kun Haka onnistui vielä ToVe-voiton jatkoksi ottamaan tasapelipisteen Pargas IF 2:n vieraana ja nujertamaan Maskun Palloseuran viime lauantain kotipelissään, sai jo hetken uhattuna ollut Kolmosen sarjapaikka lopullisen sinettinsä kierros ennen sarjakauden päättymistä. Ennakkoasetelmat otteluun olivat kihelmöivät: joukkueet olivat tasapisteissä, ja kumpikin kaipasi voittoa varmistaakseen sarjapaikkansa.

Masku terävänä alkuun

Masku oli heti ottelun alusta vaarallinen ja aktiivinen, mutta Miikka Länsimiehen ja Leo Murron johtama PaiHa-puolustus piti pintansa. Lopulta ottelun maalihanat avattiin 13 minuutilla, kun keskityksen jälkitilanteessa pallo päätyi Veeti Laineelta Gabrielille , joka siirsi viidestä metristä kotijoukkueen hieman onnekkasti 1–0-johtoon.

Masku ei kauaa aikaillut, kun jo lähes seuraavasta hyökkäyksestä pallo päätyi vasemmalle laidalle, Henri Hujalan keskitys läysi rangaistuspotkualueen sisältä Henri Salon , joka laukoi suoraan syötöstä 1–1-tasoituksen.

Pelin hallinta alkoi hieman tasoittua ja lopulta ensimmäisen jakson lopulla Haka oli tehokas. Ensin 35 minuutin kohdalla PaiHa-kapteeni Fredrik Kuokkanen teki tärkeän pallon riiston keskialueella, peliväline päätyi Ermal Brahimille , jonka millintarkka pystysyöttö vapautti Laineen läpiajoon. Hän ei erehtynyt ja tulostaululla paistoivat 2–1-lukemat.

7 minuuttia edellisestä ja oli seuraavan osuman vuoro. Tällä kertaa Juho Koivunen vapautti Laineen vasemmalta puolelta maalipaikkaan, komea laukaus löysi paikkansa oikeasta yläkulmasta ja tauolle siirryttiin 3–1 lukemissa.

PaiHa karkasi toisella jaksolla

Toisella jaksolla peli jatkui tasaisissa merkeissä ja PaiHan kahden maalin johtoasemasta huolimatta vieraat hakivat hanakasti kavennusta. Lopulta kuitenkiin maalipaikka aukesi Hakalle, kun joukkue sai 53. minuutilla vapaapotkun noin 20 metristä.

Vapareiden erikoismies, Juho ”Taikuri” Koivunen asteli pallon taakse ja nosti pallon kauniisti muurin yli oikeaan yläkulmaan ja samalla lukemiksi jo ratkaisevan tuntuisesti 4–1. Masku pääsi vielä kertaalleen kahden maalin päähän, kun Eemeli Heimola pääsi viimeistelemään maalin edustalta 4–2-loppulukemat 67. minuutilla. Lopussa nähtiin vielä kovaa taistelua, mutta pisteet jäivät lopulta Paimioon.

Voiton myötä Haka nousi sarjassa 26 pisteeseen ja 7. sijalle, kun päätöskierros on enää pelaamatta

Peimari haki

 

työlään vierasvoiton

Toinen paikallinen Kolmosen joukkue, Peimari United, puolestaan matkusti lauantaina yhä kynsin hampain sarjapaikastaan taistelevan Naantalin VG-62:n vieraaksi. Peimari oli varmistanut oman paikkansa sarjassa viikkoa aiemmin, ja piti sarjassa tukevasti kuudetta sijaa.

Kuten arvata saattoi, laittoivat naantalilaiset hyvässä kesätauon jälkeen 20 pistettä keränneen Peimarin ahtaalle, ja siirtyivät Miika Tommilan maalilla 1–0-taukojohtoon. Pelin hallintaansa yhä selvemmin toisella puoliajalla ottanut vierasjoukkue Peimari kuitenkin kampesi portugalilaisten Ferreira Piresin ja Pedro Dinizin maaleilla ensin tasoihin ja lopulta 1–2-vierasvoittoon asti.

Kauden päätöskierros pelataan tulevana lauantaina. Haka matkustaa vielä sarjapaikastaan taistelevan TPK:n vieraaksi Turun Urheilupuiston yläkentälle, kun taas Peimari kohtaa sarjassa neljäntenä majailevan Åbo IFK:n kotonaan Sauvon Hakkispaanalla.