Paimiolla on nyt sähköpaku – Opel liikkuu runsaat 300 kilometriä latauksella

0
Sähköpakettiauto latautuu öisin kaupungin varikolla.

PAIMIO

Paimion kaupunki on hankkinut sähköllä toimivan pakettiauton. Opel-merkkinen auto on infrapalveluiden käytössä. 

– Se on hankittu leasing-periaatteella, eivätkä sen kustannukset juurikaan eronneet muista pakettiautoista, joten päätimme sellaisen hankkia, kaupungin tekninen johtaja Juha Saarinen kertoo.

Päiväaikaan pakettiauto on työkäytössä ja yöksi se viedään kaupungin varikolle latautumaan.

– Sen kantama yhdellä latauksella on noin 330 kilometriä, Saarinen sanoo.

Sähköpakettiautot ovat Suomessa vielä suhteellisen harvinaisia. Autoalan tiedotuskeskuksen tilastojen mukaan Suomessa oli vuonna 2021 liikennekäytössä yhteensä 343 913 pakettiautoa, joista täyssähköautoja vain 796 kappaletta. Näin ollen sähköpakettiautoja on Suomen kaikista pakettiautoista vain 0,23 prosenttia. 

Näiden lisäksi hybridipakettiautoja oli vuonna 2021 liikennekäytössä 477 kappaletta ja ladattavia hybridejä 107 kappaletta. Ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista pakettiautoista on dieselautoja, eli lähes 97 prosenttia kaikista pakettiautoista. Täyssähköisten pakettiautojen määrä on lisääntynyt joka vuosi. Vuonna 2020 niitä oli tieliikennekäytössä Suomessa 444 kappaletta, 2019 312 kappaletta ja vuonna 2015 vain 129 kappaletta.