Paimion Föliin pääsy varmistui – Turku näytti vihreää valoa viimeisenä

0
Tänään varmistui, että Paimio tulee liittymään Föliin kesän 2024 aikana.

Paimio

Tänään maanantaina varmistui, että Paimio liittyy Turun joukkoliikenteeseen eli Föliin. Asia sai lopullisen sinettinsä, kun asian hyväksyi viimeisenä nykyisistä jäsenkunnista myös Turku. Jo aiemmin Paimiolle vihreää valoa olivat näyttäneet Kaarina, Raisio, Lieto, Naantali ja Rusko.

Näin Turun kaupunginhallituksen maanantainen päätös sinetöi samalla myös Paimion liittymisen Föliin kesän 2024 aikana.

– Sitä en osaa sanoa, kauanko ministeriössä menee viedä liikennepalvelulain täydennys päätökseen. He keräävät asioita pidemmältä aikaväliltä yhteen ennen päätöksentekoa. Joka tapauksessa yhteiseen liikenteeseen päästäisiin kesällä 2024, ja sitä ennen Paimio tulisi mukaan päätöksentekoon jossain vaiheessa vuotta 2023, sanoo Turun seudun joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte.

Paimion hakemus tullaan virallisesti hyväksymään Turun seudun joukkoliikennelautakunnan seuraavassa kokouksessa, joka on edessä keskiviikkona 9. marraskuuta.

– Lautakunta ei käytä siinä enää omaa päätäntävaltaa, vaan päättää Föli-kuntien lausuntojen mukaisesti. Olemme iloisia, että kohtapuoliin saamme toivottaa Paimion ja paimiolaiset lämpimästi tervetulleiksi Föliin, Korte jatkaa.

Paimio päätyi lopulta ainoana varsinaissuomalaisena kuntana hakemaan Föli-jäsenyyttä tänä syksynä, kun sekä Paraisten, Mynämäen, Maskun ja Nousiaisten kunnanhallitukset päättivät jättää hakemukset laittamatta ainakaan tässä vaiheessa.