Paimion Urheilupuiston urakka viivästyy parilla kuukaudella – Syynä Kisatien vesihuoltosaneerauksen haastavuus

0
Paimion Urheilupuiston nurmikenttä on valmiina, mutta kentän laidoilla tehdään vielä viimeistelytöitä lokakuun ja marraskuun alun aikana.

Paimio

Paimion Urheilupuiston nurmikentän ja Kisatien vesihuoltoverkoston saneeraus valmistuu marraskuun aikana, noin kaksi kuukautta alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin. Syynä viivästykseen on Paimion kaupungin teknisen johtaja Juha Saarisen mukaan nimenomaan Kisatien urakka, joka on osoittautunut odotettua työläämmäksi.

– Siinä se syy oikeastaan on. Maan alta on paljastunut paljon sellaista, jota ei osattu etukäteen aavistaa. Muun muassa vanhaa kaukolämpöverkkoa ja valtavia, yli metrin halkaisijalla olevia kiviä. Ne ovat hidastaneet urakan etenemistä, Saarinen kertoo.

Sen sijaan urheilukenttä alkaa olla viimeistä silausta vaille valmiina. Torstaina kentän pohjoispäätyyn asennettiin tekonurmea suorituspaikkoihin. Myös moukarihäkki on uusittu urakan yhteydessä.

– Käsittääkseni urheilukenttä ja sen ympäristö aitoineen pitäisi olla aika lailla viimeistä silausta vaille valmis.

Yli 400 000 euron urakka


Urheilupuiston kenttä on saanut urakassa uuden nurmipeitteen, jonka salaoja- ja kastelujärjestelmä on samalla uusittu. Urakan kokonaiskustannus kohoaa yli 400 000 euroon, josta Urheilupuiston kentän nurmen uusinnan kustannusarvio on runsaat 350 000 euroa.

Tenniskenttien ja urheilupuiston huoltorakennuksen välinen hiekkakenttä on vielä toistaiseksi kentältä kaavittujen maa-ainesten väliaikainen säilytyspaikka, mutta kenttä tasataan ennen pakkaskauden alkua.

– Kyllä, hiekkakenttä tulee olemaan luistelijoiden käytössä tulevana talvena, jos vain pakkasia tulee. Kasat eivät tule jäämään kentälle talveksi, Saarinen lupaa.

Kisatiellä korjaustoimenpiteisiin johtivat ajoittaiset huleveden tulvimisongelmat. Niistä on aiheutunut haittaa sekä Kisatielle että tekonurmikentälle menneinä vuosina, ja nyt korjausten myötä huleveden tasausallas on rakennettu ojan yhteyteen kentän kaakkoisreunalle. Myös tekonurmikentän itäpuolen avo-oja on putkitettu.