Paimioon tulee uusia bussikatoksia

0
Uusia pysäkkejä on luvassa lähiviikkoina. Tämä Alvar Aallon tien pysäkki on todennäköisesti yksi uusittavista.

PAIMIO Alvar Aallon tiellä uusitaan useampi linja-autopysäkin katos lähiviikkoina. Muutama pysäkki poistetaan kokonaan, koska niiden käyttö on ollut vähäistä. ” Vähän nousuja”, kuten Elyn projektipäällikkö Vesa-Matti Eura toteaa.

Paimiossa tarkastelussa on 16 pysäkkiä. Niistä seitsemään on luvassa normaalia korkeatasoisempia, läpinäkyvillä seinillä varustettuja katoksia, joissa katosten läpinäkyvät osat on tehty polykarbonaattilevystä. Levy on lasia kestävämpää, eikä roskaa ympäristöä rikkoituessaan. Kaikkien katosten perusvarusteisiin kuuluvat penkki ja roskakori.

Seitsemän bussipysäkkiä jää jatkossa ilman minkäänlaista katosta.

Työt alkavat näinä päivinä.

– Paimion kaupunki osallistuu pysäkkien kustannuksiin MAL-rahoituksen kautta. Käytännössä kaupunki maksaa näiden muutamien katosten tason parantamisen, sanoo Eura.

Katosten toimitusajoissa on ilmennyt pientä viivettä, mutta hän uskoo niiden olevan Paimion osalta kunnossa marraskuun aikana.

Läpinäkyvien katosten hinta on leveydestä riippuen 6000-8000 euroa ja maatöineen yhden katoksen pystyttämisen hinta liikkuu hintaluokassa 8000- 12 000 euroa.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy. Työskentely pyritään painottamaan siten, että joukkoliikenteelle ja joukkoliikenteen käyttäjille aiheutuva häiriö olisi mahdollisimman pieni.