Pionin voima tarjoaa apua kehon ja mielen hyvinvointiin

0
Pionin Voima -yrityksessä työskentelee hierojana Anastassia Ali-Keskikylä, joogaohjaajana Noora Norokytö ja psykoterapeuttina Maria Mäensalo. Kuvasta puuttuu kosmetologi Janina Tallgren.

PAIMIO

– Keho ja mieli kulkevat aina yhdessä. Jos on vaikka ahdistavia asioita elämässä, ne voivat näkyä kehossa fyysisinä kipuina. Tämän vuoksi halusin perustaa paikan, jossa hoidettaisiin molempia, kehoa ja mieltä, kertoo Anastassia Ali-Keskikylä.

Hänen perustamansa Pionin Voima -yritys avasi ovensa syyskuun puolessa välissä Vistantien varressa, Kunnallislehden rakennuksen kolmannessa kerroksessa.

Ali-Keskikylä on toiminut hierojana yli kymmenen vuoden ajan. Hänellä on ollut hierontayritykset aikaisemmin Säkylässä ja Turussa. Muutto Sauvoon viime vuoden jouluna sai hänet kuitenkin pohtimaan yritystä, jossa voisi tarjota hieronnan lisäksi muitakin palveluita.

– Sauvossa luonto on lähellä ja siellä on niin rauhallista, että aloin miettiä myös henkisen hyvinvoinnin asioita tarkemmin, hän kertoo.

– Tammikuussa aloin jo suunnitella yrityksen toimintaa, ja kun löysin liiketilan Paimiosta, sain sen sitten nopeasti perustettua, hän jatkaa.

Joogaa ja psykoterapiaa

Ali-Keskikylän lisäksi toimintaan mukaan lähti ensimmäisenä paimiolainen Noora Norokytö, jolla on pitkä historia joogan parista. Nyt hän tarjoaa yrityksessä paitsi joogakursseja, myös joogahierontaa.

– Joogahieronta tapahtuu lattian tasolla. Siinä hieronnan lisäksi tehdään myös avaavia liikkeitä, joilla on tarkoitus parantaa liikkuvuutta, hän kuvaa.

Kosmetologin palveluita Pionin Voimassa tarjoaa puolestaan Janina Tallgren. Viimeisimpänä mukaan tiimiin on liittynyt Maria Mäensalo, joka on psykoterapeuttiopiskelija.

– Minusta tulee kongnitiivisanalyyttinen nuorten ja aikuisten yksilöpsykoterapeutti. Valmistun vuonna 2024, mutta minulla on jo lupa tehdä opiskelijapsykoterapiaa, hän kertoo.

Erilaisia

 

tapahtumia

Paitsi että esimerkiksi psykoterapiassa hoidetaan mieltä ja klassisessa hieronnassa kehoa, on yrityksessä tarkoitus yhdistää näitä konkreettisemminkin. Esimerkiksi Ali-Keskikylän tekemien hierontojen yhteydessä on myös lupa puhua ja avautua vaikeistakin asioista.

– Moni tarvitsee kuuntelijaa ja läsnäolevaa ihmistä, hän sanoo.

Myös joogassa yhdistyy jo itsessään henkinen ja fyysinen puoli.

Naisten tarkoitus on tulevaisuudessa myös järjestää erilaisia tapahtumapäiviä, joissa he voivat yhdistää erilaisia hoitoja ja tarjota ihmisille monipuolisesti erilaisia palveluita. Liiketilassa voisi järjestää esimerkiksi yritysten tyky-päiviä ja myös toimintaa eläkeläisille on viritteillä.

– Ja meiltä saa myös pyytää palveluita, pyrimme tarjoamaan sellaista toimintaa, mille ihmisillä on tarve, Ali-Keskikylä sanoo.