PiPS juhli nousua Neloseen näytösottelussa – ”Ainoastaan selviytymään ei sinnekään lähdetä”

0
PiPSin maalikuningas Sasu Rastas (vas.) oli merkattu mies näytösottelussa TuRaKea vastaan.

Piikkiö

8.10. PiPS–TuRaKe 1–3

Ylivoimaisen kauden jalkapallon Vitosen A2-lohkossa pelannut Piikkiön Palloseuran miesten edustusjoukkue sai ansaitsemansa palkinnon jo viikon odotettua aikaisemmin, kun Satakunnan lohkon (A3) voittaja FC Ulvila ei halunnut lähteä kilvoittelemaan paikasta ylemmällä sarjatasolla. Alun perin kaikkien lohkovoittajien (PiPS, FC Ulvila ja TuRaKe) piti pelata lokakuun aikana yksinkertainen jatkosarja, jonka jälkeen kaksi parasta kolmesta olisi ansainnut nousun sarjaporrasta ylemmäs.

Vaikka nousu varmistui näin pelaamatta yhtään jatkosarjan ottelua, voidaan jo kauden tuloksia sanomalla, että nousupaikat menivät juuri oikeille joukkueille. Turun Raittiuskerhon joukkue ei hävinnyt 22 ottelun sarjassa peliäkään, ja PiPSillekin tappioita kertyi tasan yksi. Vitosen ylivoimaiset voittajat halusivat kuitenkin vielä kertaalleen pukea tällä kaudella pelipaidat päälleen ja sopivat näytösottelusta, joka pelattiin viime lauantaina Piikkiön POP Pankki-Areenalla.

– Voi sanoa, että vastakkain oli todellakin kaksi tämän sarjatason parasta joukkuetta. Harmi, ettemme saaneet aivan parasta kokoonpanoa jalkeille enää ja siten ottelu oli kyllä selvää TuRaKen hallintaa, vaikka roikuimme kyllä hyvin mukana aivan viimeisille minuuteille asti, tuumi PiPSin päävalmentaja Atte Mäki .

Saunaa, ruokaa ja juomaa


Vaikka lauantain näytösottelussa kumpikin joukkue juhlisti nousua pelaamalla, ovat ainakin PiPSin joukkueen varsinaiset nousujuhlat edessä vasta parin viikon päästä.

– Saunaa, hyvää ruokaa ja juomaa. Siinä varmaan ne tärkeimmät, Mäki hymyilee.

Peräti 40 maalia kauden aikana viimeistellyt PiPSin hyökkääjä Sasu Rastas voitti samalla Vitosen maalikuninkuuden ennen TuRaKen 39 osumaa viimeistellyttä Joona Järvistöä. Rastaan mukaan PiPSin lähes tappioton kausi oli osoitus siitä, miten tasaisen hyvä joukkue Piikkiössä saatiin täksi kaudeksi kentille.

– Meillä oli jokaiselle pelipaikalle oikeasti hyviä pelaajia, joten menestys oli odotettua. Vaikka viimeisessä pelissä olimmekin vähän jyrän alla, ei se himmennä yhtään saavutusta, Rastas tuumi.

Ensi kaudella Nelosessa resepti menestykseen tulee olemaan pitkälti sama, joskin muutamia lisävahvistuksiakin tarvitaan.

– Muutimme pelitapaa täksi kaudeksi ja sen opettelemisessa meni toki oma aikansa. Ensi kautta kohti työ treenikentällä jatkuu entistä tiiviimpänä, sillä silloin vastustajat ovat jo lähes kaikki samaa luokkaa kuin mitä tänään oli vastassa. Muutama lisävahvistuskin tarvitaan, sillä ainoastaan selviytymään ei Neloseen lähdetä. Kyllä me haluamme menestyä myös siellä, Mäki päättää.