PKS oli voittoisa ja tehokas – Pirteä startti vienyt sarjataulukossa kärkinelikkoon

0
Tällä kaudella saatetaan nähdä toistaiseksi horjumattomin PKS-ryhmä. Kunnallislehden arkistokuva.

PAIMIO

Paimion Kiekkoseuran Benjamin Roozbehan ei ole jääkiekon II-divisioonaan kuutoslohkon vikkelimpiä luistelijoita, mutta muita avuja – kuten pelinäkemystä, fyysisyyttä ja kykyä pitää kiekkoa hallussa – löytyy runsain mitoin.

Viime lauantaina Roozbehan hyödynsi vahvoja osa-alueitaan melko optimaalisesti naputellen kotikaukalossaan viisi tehopistettä: kolme maalia ja kaksi syöttöä.

Salon Kiekkohait kaatui Paimion OP-Areenalla maalein 8–4 (3-2, 3-2, 2-0). Kyseessä ei kuitenkaan ollut yhden miehen show. PKS:n riveistä ylsivät kolmeen tehopisteeseen Mikko Lehtinen , Juuso Lindeman ja Eetu Uusitalo .

Lisäksi kahden pisteen miehiä oli saman verran. PKS taisteli ja voitti yhdessä – joukkueena.

Yksi voiton takuumiehistä oli myös maalivahti Pontus Paakkonen , jonka otteet olivat varsin vakuuttavia jo edellisviikonlopun Haka-PKS -paikalliskamppailussa.

Pirteästi kauden aloittanut PKS on nyt sarjataulukossa sijalla neljä, eikä hevillä tule sieltä alaspäin, mikäli itseluottamus pysyy edes likimain nykytasolla.

Ja koska kokemustakin on tullut parissa vuodessa roimasti lisää, ei Paimion Kiekkoseura tule olemaan ainakaan lohkonsa heittopussi.

Ehkä on jopa lupa odottaa pienoisia yllätyksiä.

Toki on syytä todeta samaan hengenvetoon, ettei Salon Kiekkohait ole tätä nykyä vastustaja vaarallisimmasta päästä. Salolaiset ovat tällä haavaa lohkonsa viimeisinä.

Kiekkohait on kuitenkin pelannut tähän mennessä vähemmän otteluita kuin lohkon muut joukkueet keskimäärin. Niinpä asetelmat saattavat muuttua nopeastikin.

Salolaisten kannalta harmillista on se, että Kiekkohait otti Paimiossa lauantaina paljon jäähyjä. Niistä PKS rankaisi peräti neljä kertaa.

Etenkin kiekollinen Roozbehan oli alivoimaisille salolaisille erittäin vaikeasti pideltävä hyökkääjä.