Sauvolainen Pocadel Oy siirtyi norjalaisomistukseen

0
Pocadel toimittaa meriteollisuudelle paloturvallisia ikkuna- ja ovirakenteita. Kuvassa hallituksen aiempi pj. Maria Perrakoski.

SAUVO Norjalainen IMS Group AS on hankkinut omistukseensa sauvolaisen Pocadel Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa toteutui 29. syyskuuta 2022.

Pocadel Oy valmistaa laivoissa ja offshore-kohteissa käytettäviä vaativia lasipalo-ovia ja -seiniä. Yrityksellä on tuotantotilat Varsinais-Suomessa Sauvossa ja suunnittelukonttori Turussa.

Yritys on 25 vuoden aikana kasvanut kansainväliseksi markkinajohtajaksi etenkin risteilijöissä käytettävien B- ja A-luokan palolasirakenteiden toimituksissa.

Pocadelin tuotteista noin 80 prosenttia menee suoraan vientiin. Tärkeimmät vientimaat ovat Italia, Ranska ja Saksa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme yritykselle näin hyvän jatkajan, toteaa Pocadelin osakas ja hallituksen tähänastinen puheenjohtaja Maria Perrakoski .

– Pocadel on sekä suomalaisten että kansainvälisten asiakkaiden hyvin tuntema laadukas brändi. Meillä on osaava henkilöstö ja hyvät tuotteet. Me omistajat olemme kaikki eläkeiässä, eikä lähipiiristä löydy osaavia jatkajia, joten myynti oikealle ostajalle oli loistava tilaisuus taata yrityksen kasvu ja kannattava toiminta myös tulevaisuudessa.

IMS johtava alallaan

IMS Group on arvostettu norjalainen konserni, joka keskittyy johtaviin teknologisiin ratkaisuihin offshore- ja laivamarkkinoille. Konsernin sisällä valmistetaan myös erilaisia erikoisovia laivateollisuudelle.

Yrityskaupan myötä Pocadelille avautuu uusia näkymiä etenkin offshore- ja jahtimarkkinoilla. Synergiaetuja löytyy esimerkiksi after sales -palveluissa, joiden merkitys kasvaa automaattiovien käytön lisääntyessä.

IMS-konsernin toimitusjohtaja Roy Langseth valottaa kaupan taustaa:

– Visiomme on toimittaa asiakkaille kustannustehokkaita ratkaisuja ja samalla varmistaa tuotteiden turvallinen ja kestävä toiminta. Teemme jatkuvaa kehitystyötä vahvistaaksemme asemaamme korkean teknologian ratkaisujen maailmanlaajuisena tuottajana. Arvostamme osaamista, ja työntekijämme ovatkin korkeasti koulutettuja ja työlleen omistautuneita.

IMS-konsernin pääkonttori sijaitsee Etelä-Norjassa. Nykyään IMS on maailman johtava vesitiiviiden ovien, turvaikkunoiden, painolastiveden hallintajärjestelmien, polttouunien, ejektoreiden ja paloturvallisten ovien ja ikkunoiden valmistaja.

”Pocadel hyvä lisä meille”

– Meillä on toimintoja Norjassa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Singaporessa, Vietnamissa ja Kiinassa sekä agentteja ympäri maailmaa, Langseth kertoo.

– Pocadel on erittäin hyvä lisä laajentaessamme laiva-alan tuotteidemme tarjontaa. Pocadelilla on hyvä maine, ja sen tuotteet ovat tunnettuja korkeasta laadusta. Uskomme, että tämä kauppa tulee osaltaan lisäämään kasvuamme. Odotamme myös yhteistyötä osaavan suomalaisen tiimin kanssa.

Sami Luoto , joka on toiminut kaksi vuotta Pocadelin toimitusjohtajana, jatkaa edelleen tehtävässään.

IMS:n strategia on säilyttää Pocadelin toiminta entisellään Sauvossa.

– Tarpeen vaatiessa, esimerkiksi toimitusaikoja lyhentääksemme, voimme antaa tuotantoapua muilta eurooppalaisilta tehtailtamme, Langseth sanoo.

Konsernin apua on mahdollista hyödyntää tuotekehityksessä. IMS:llä on Norjassa omat palolaboratoriot, joissa testataan jatkuvasti konsernin valmistamia tuotteita tarkoituksena löytää tehokkaimmat ja edullisimmat ratkaisut.