Sauvossa halutaan kehittää kävely- ja pyöräilyolosuhteita

0
Lautkankareen ja Kirkonkylän välinen kevyen liikenteen väylä tulee tarpeeseen, sillä liikennettä on ajoittain paljon ja pientareet miltei olemattomat. Ensi keskiviikkona Sauvossa pohditaan, jalankulku- ja pyöräilyreittejä myös liikunnan ja virkistäytymisen näkökulmasta.

SAUVO

Sauvossa järjestetään ensi viikon keskiviikkona 26.10. kävelyyn ja pyöräilyyn liittyvä kehittämisilta. Paikalle kutsutaan moninainen joukko kaiken ikäisiä kuntalaisia.

Kirjaston Graniittisalissa järjestettävän työpajan tarkoituksena on ideoida houkuttelevia ja miellyttäviä reittejä jalankululle ja pyöräilylle. Samalla halutaan kehittää Sauvon pyöräilyn ja kävelyn turvallisuutta.

”Kehittämistä on tarkoitus jatkaa”


Sauvossa uskotaan olevan halukkuutta uudistaa ja lisätä kävely- ja pyöräilyreittejä. Onhan kunnan strategiassa visiona moderni, turvallinen maaseutu, missä asuu liikkuvaa ja aktiivista väkeä.

Lisäksi Sauvon kuntastrategiaan sisältyy vuorovaikutteisuus kuntalaisten ja yhteisöjen kanssa, mitä ensi keskiviikon työpaja osaltaan edistää.

Työpaja on ajankohtainen, koska Sauvon ensi vuoden suurin investointikohde on tällä tietoa Lautkankareen ja Kirkonkylän välinen kevyen liikenteen väylä.

”Haluamme kuulla, mitä reittejä sinä käytät tällä hetkellä ja mihin kaipaat uutta tai parempaa yhteyttä? Mitkä puolestaan olisivat houkuttelevia ja miellyttäviä reittejä virkistystä ajatellen?”

Tällaisin saatesanoin Sauvon kunta ja Valonia kutsuvat väkeä yhdessä järjestämäänsä syksyiseen kehittämisiltaan.

Myös tietoimikuntien äänet kuuluville


Valonian projektiasiantuntija Olli Haapanen näkee, että Sauvossa on jo entuudestaan paljon sellaista tiestöä, joka soveltuu jalankulun ja pyöräilyn reitittämiseen.

– Myös tietoimikuntien äänet halutaan kuuluville, jota tiedetään, mitä kaikkia reittejä on mahdollista käyttää.

Keskiviikkoillan tilaisuus alkaa kello 17.00, mutta varsinaisen ohjelman osalta kuitenkin vasta puolta tuntia myöhemmin eli kello 17.30.

”Olitpa sitten arkiliikkuja, yrittäjä, päättäjä tai järjestöaktiivi, mielipiteesi on erittäin arvokas”, tapahtuman järjestäjät kannustavat.