Supparin pihalle suurteholaturit – Lidliinkin luvassa latauspaikkoja

0
K-supermarket Paimion pihamaalle on pian tulossa vielä nopeampi suurteholatauspiste.

Paimion K-Supermarketin K-latausasemalle tulee vielä tänä syksynä suurteholatausta tarjoavia latauspisteitä. Tällä hetkellä asema tarjoaa perus- ja pikalatausta. Päivityksen jälkeen pikalatauslaitteet korvataan yhdellä 100 kW:n tehoisella suurteholatauslaitteella, jossa on kaksi latauspistettä.

K-Auto on rakentanut K-Lataus-verkostoa vuodesta 2018 alkaen, ja tällä hetkellä verkosto kattaa yli 140 latausasemaa ympäri Suomen. Asemilla on yli 400 peruslatauspistettä ja yli 200 nopeaa latausta tarjoavaa pika- ja suurteholatauspistettä. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on 100 % uusiutuvaa, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua energiaa.

Viime viikolla käyttöön otetulla Kaarinan K-Supermarket Katariinan asemalla on jo yksi 100 kW:n tehoinen suurteholatauslaite, jolla voi samanaikaisesti ladata kahta autoa. Lisäksi asemalla on neljä peruslatauspistettä. Myös Kaarinan asema sijaitsee kaupan pysäköintialueella ja on sähköautoilijoiden käytettävissä vuorokauden ympäri.

Paimion Lidlin myymälän pihalle on myös tulossa latauspisteitä. Lidlin viestinnästä kerrotaan asiasta kuitenkin vain ylimalkaisesti, eli että pisteitä on tulossa ja joskus alkutalvesta.

– Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin, kommentoi Salla Oksanen.

Toisin kuin muissa kauppojen yhteydessä olevissa latauspisteissä, Lidlissä lataus on ollut maksutonta, eikä ole vaatinut edes kirjaantumista. Lidlin latauspisteissä on voinut ladata autonsa vaikkei olisi edes piipahtanut kaupassa. Tällä tietoa ei ole selvää, jatkuuko käytäntö.

Aiemmin syksyllä Lidl laski jo latauspaikkojen tehoa energiansäästön nimissä.