Tuunaa ruuat halloweeniksi!

0
Tavallisen ruuan saa helpoilla koristeilla tuunattua halloweenkuntoon.

Halloweenina ruualla saa leikkiä! Helpoilla koristeluilla voileivät muuttuvat hirviöiksi, lihapullat eläviksi, juusto alkaa kummitella ja mandariinista tuleekin kurpitsa.

 

1. Kummituksia

Aaveenmuotoisella piparkakkumuotilla voi tavalliset ruuat muuttaa kummitteleviksi! Leikkele juustoviipaleet, omenasiivut, kurkut ja vaikkapa leikkeleet kummituksiksi. Jos et omista sopivaa piparkakkumuottia, voit piirtää kaavan paperille ja leikellä sitä apuna käyttäen ruoka-aaveet.

 

2. Ruuat saavat silmät

Mikä tahansa ruoka muuttuu eläväksi kun se saa silmät! Sopivia silmiä löytyy kaupan nonparelliosastolta: kokeile esimerkiksi pienen pieniä valkoisia marenkeja, jonka terävän huipun avulla silmän saa pysymään paikallaan. Pupilliksi sopii musta hopeakuula, jonka voi kiinnittää paikalleen esimerkiksi vedellä laimennetulla tomusokerilla, tuorejuustolla tai kermaviilillä.

Kokeile silmiä leiville, lihapullille, nakeille tai hedelmille.

 

3. Hämähäkinseitti

Hämähäkinseittikuvio sopii niin kakunkoristeeksi, muffinin kuorutukseen kuin leipäänkin.

Värjää osa päällysteestä mustalla elintarvikevärillä. Kakussa päällyste voi olla kermaa, muffinilla vaikkapa sokerikreemiä ja leivällä kermaviilidippiä tai tuorejuustoa. Päällystä ruoka ensin valkoisella kuorrutteella. Pursota sen jälkeen pakastepussia apuna käyttäen mustaa päällystettä spiraaliksi valkoisen päälle. Vedä hammastikulla viiltoja spiraalin keskeltä ulkoreunoihin, ja hämähäkinseitti on valmis!

 

4. Jos kurpitsankaiverrus tuntuu vaivalloiselta, piirrä mustalla tussilla mandariineille ja appelsiineillä kurpitsanaamat.