Tyksistä on vuotanut potilastietoja- vuotaja ei ole enää työsuhteessa

0
Koronatartuntojen vähentämiseksi muistutetaan edelleen turvavälien pitämisen (2 metriä) ja hygieniatoimien merkityksestä. Jos on koronavirustartunnan taudinkuvaan sopivia oireita tai epäilet saaneesi koronatartunnan, yhteyttä pitää ottaa terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon (p. 02 474 6202).

Yhden Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin työntekijän epäillään käsitelleen perusteettomasti potilastietoja Tyksin potilasrekisteristä 2020-2022 aikana. Epäilty henkilö ei enää työskentele sairaanhoitopiirissä.

Tapaus tuli ilmi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin omavalvonnan kautta. Sairaanhoitopiiri on tehnyt asiasta rikosilmoituksen sekä ilmoituksen tietosuojaviranomaisille.

Mahdollinen tietosuojarikos kohdistuu arvion mukaan noin 200 henkilön tietoihin. Poliisitutkinnassa oleva epäily ei vaadi Tyksissä asioineilta tai potilailta mitään toimenpiteitä eikä yhteydenottoa Tyksiin.

Potilaiden ja asiakkaidemme tietosuoja sekä tietoturva ovat ensisijaisen tärkeitä kaikessa toiminnassamme. Tapaus on hyvin valitettava. Sairaalajohtaja Mikko Pietilä pahoittelee asiakkaille tästä mahdollisesti aiheutuvaa huolta ja vaivaa sairaanhoitopiirin tiedotteessa.