Yrittäjäkaksikko pystytti Paimioon Suomen parhaat golf-simulaattorit – ”Tässä on 20 minuutin ajomatkan säteellä lähes 300 000 ihmistä”

0
Toni Rehnbäck ja Tomi Nikkola näyttävät, miten lyönti rangella lähtee. Pian tv-kuva kertookin, miten lähelle reikää pallo lopulta pomppi.

Paimio

Suomen teknisesti edistynein ja suurin golf-simulaattori, kuuden lyöntipaikan golf-range ja monipuolinen sekä uudenkarhein laittein varusteltu kuntosali. Lisäksi 550 neliön tilaan on vielä suunnitteilla noin 120-neliöinen sauna-, suihku-, ja pukuhuonetiloilla sekä keittiöllä varusteltu lounge. Ja kaikki tämä 11 000 asukkaan Paimiossa, joskin aivan moottoritien varressa.

Herää kysymys, miksi ihmeessä?

– Nesteen moottoritieliittymästä ajaa vartissa Turun itäiseen keskustaan, ja 20 minuutissa joko Saloon tai Raisioon. Tässä on 20 minuutin ajomatkan säteellä siis potentiaalisesti lähes 300 000 ihmistä. Lisäksi golfarit ovat tottuneita siihen, että kentälle päästäkseen on liikuttava autolla. Siksi Paimio on hyvä paikka, vastaavat uuden Iron8-golfsalin taustalle olevat yrittäjät Tomi Nikkola ja Toni Rehnbäck .

Toki paikanvalintaa helpotti myös se, että Wattitiellä sijaitseva hallikiinteistö oli jo aiemmin kaksikon vetämän yrityksen omistama. Hallin toisessa päässä on veneiden talvisäilytystä, huoltoa ja varustelua, mutta toinen pääty odotteli sopivaa toimintaa tyhjillään.

– Meillä oli jo aiemmin Liedon Tuulissuolla golf-simulaattori ja pienimuotoinen kuntosali enemmän rakkaudesta lajiin -tyyppisenä ratkaisuna. Paimiossa tyhjillään ollut hallitila mahdollisti nyt sen, että pystyimme laajentamaan oikein kunnolla, ja päätimme satsata heti suoraan parhaisiin mahdollisiin golf-simulaattorilaitteisiin, Nikkola kertaa.

Maan parhaat simulaattoritMikä sitten tekee Iron8-golfsalin simulaattoreista niin erikoisia? Tiiviisti vastattuna: tarkkuus ja monipuolisuus. Kuuden lyöntipaikan rangella voi kisata joko itseään tai kavereita vastaan niin aidoilla golf-väylillä kuin simulaattoriympäristössä voi vain toteuttaa. Anturit mittaavat jokaisen lyönnin suunnan, voiman ja kierteen ja sen jälkeen tv-ruudulla näkyy pallon lentorata väylällä lyönnin mukaisesti.

– Voit joko treenata lyöntiä oman osaamisesi kehittämiseksi tai sitten ottaa vaikkapa kisan ystäviäsi vastaan. Simulaattori on ideaali ympäristö joko opetella lajia tai sitten kehittää pelaamista talvikaudella, jolloin kentät ovat kiinni. Mahdollisuuksia on rajattomasti, uskoo Rehnbäck.

Siksi he uskovat, että simulaattorille on kysyntää nimenomaan Paimiossa, Salon ja Turun välissä.

– MM Golf Academyn Mika Mäki on jo lupautunut vetämään kursseja sekä vasta-alkajille että jo kokeneemmille pelaajille. Lisäksi esimerkiksi Wiurilasta Salosta on tulossa junioreita treenaamaan tänne. Vaikka avasimme ovet vasta viime lauantaina, on jo nyt huomannut, että kiinnostusta golfsalia kohtaan riittää, Nikkola iloitsee.

Kuntosalillekin

ajanvarauksellaSalille ostetaan jäsenyys, jonka jälkeen sekä golf-simulaattoreita että kuntosalia voi käyttää vapaasti – ajanvarauksella.

– Esimerkiksi kuntosalille otetaan samanaikaisesti maksimissaan kuusi treenaajaa, jotta tila riittää varmasti kaikille eikä ahdasta tule. Samoin golf-simulaattoritkin toimivat ajanvarauksella, Nikkola sanoo.

Talven aikana valmistuva lounge saunatiloineen on yrittäjien mukaan viimeinen se piste i:n päälle, joka muovaa Iron8-golfsalista nimenomaan liikuntakeskuksen, jossa voi tulla viettämään pidempääkin päivää.

– Mikäpä sen mukavampaa, kun käydä pelaamassa ensin kierros golfia ja viettää sen jälkeen iltaa ystävien tai perheen kanssa saunoen, syöden ja juoden? Rehnbäck kysyy.

– Tai jos vaikkapa osa perheestä haluaa treenata ennemmin kuntosalilla kuin pelata golfia, onnistuu sekin. Tai tehdä töitä odotellessaan, että lapset saavat harjoituksen tehtyä. Mahdollisuuksia on, Nikkola jatkaa.

He uskovat, että myös lounge on viimeistään keväällä valmiina käyttöön. Sitä ennen Iron8-golfsalilla vietetään vielä uudet avajaiset avoimine ovineen nyt tulevana lauantaina kello 12–15, ja myös golf-kurssit alkavat vielä pyöriä tulevan talven aikana.