12 minuutin Grahn-show hyydytti KaKon – Paimion Ruoska vahvassa myötätuulessa salibandyn II-divisioonassa: “Aika hyvin on mennyt siihen nähden”

0
Ruoskan pelaajilla oli nihkeästä alusta huolimatta aihetta hymyyn lauantaina. Toni Lindell, Tatu Niekka, Tuomas Ryyppö ja Samuli Luoma juhlimassa Ryypön toisen erän avausosumaa.

Turku

26.11. Ruoska–KaKo 11–7 (2–4, 4–2, 5–1)

Paimion Ruoska nappasi jo neljännen peräkkäisen voittonsa 2. divisioonassa kivuten samalla sarjataulukossa toiseksi. Pirteän loka–marraskuun putken aikana Ruoska kairasi voitot niin SB Naantalista, Nousiaisten Ryhdistä, SB Hirvensalosta kuin viimeisimpänä viime lauantaina Säkylän Karhukoplasta.

Ottelu KaKoa vastaan ei silti ollut mikään läpihuutojuttu, sillä varsinkin ottelun ensimmäisessä erässä vierailijat olivat SB-Areenalla kuskin paikalla. Ensimmäiselle erätauolle mentiinkin 2–4-vierasjohdossa, ja myös erän laukaukset menivät lukemin 9–11 säkyläläisille.

– Pelin alku oli tosi sekavaa, paljon huolimatonta pelaamista ja paljon rikkonaisuutta. Pikkuhiljaa pelaaminen alkoi kuitenkin avautua ja saimme ottelun hallintaamme, tuumi Ruoskan päävalmentaja Tommi Löytynoja.

Toinen erä käänsi suunnan

Toisessa erässä Ruoska nappasikin pelivälineen ja aloitteet itselleen, ja kipusi 20 minuutin aikana Tuomas Ryypön, Toni Lindellin, Joonas Sjöblomin ja Veikko Silvolan maaleilla 6–6-tasatilanteeseen ennen viimeistä erää. Myös laukaukset menivät Ruoskan nimiin selvästi lukemin 14–6.

Viimeisessä erässä Niklas Lehtonen vei Ruoskan 46 peliminuutilla ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, ja sitten alkoikin Kasperi Grahn -show. Grahn viimeisteli seuraavien runsaan 12 minuutin aikana peräti neljä maalia, joista kaksi tasakentällisin, yhden ylivoimalla ja yhden tyhjään maaliin. Vastaavaa suoritusta harvoin enää II-divisioonatasolla näkee, ja onnistumiset olivat myös Grahnin mittapuulla poikkeukselliset: aiemmissa kuudessa sarjaottelussaan laitahyökkääjä oli osunut vain kahdesti.

Loppulukemat 60 minuutin päätteeksi kirjattiin selvästi numeroin 11–7 Ruoskalle.

– Meillä on tasaiset kolme kenttää, jotka kaikki osaavat sekä ratkaista pelejä että myös puolustaa kurinalaisesti. Tänään se taas nähtiin heikon ensimmäisen erän jälkeen, Löytynoja kiitteli.

Big Brother -jännitystä

Ruoskalle lisäjännitystä viikonloppuun toi se, että yksi joukkueen pelaaja, Miikka Tuomola , on kilpaillut syksyn aikana tosi-tv-sarja Big Brotherissa. Tuomola etenikin kisassa aina finaaliin asti, joka huipentui lopulliseen vuoden 2022 Big Brother -voittajan arvontaan sunnuntai-iltana.

Vaikka Tuomola ei lopulta kisaa voittanutkaan, uskoo Löytynoja paikallisen tv-tähden tuovan oman lisämausteensa myös Ruoskan peleihin loppukauden aikana.

– Varmaan ihan hienoa huumoria saadaan siitä vedettyä joukkueen kesken, hienoa että Miikka pärjäsi kisassa niin hyvin, Löytynoja hymyili.

Onnistunut alkukausi

Kokonaisuutena Löytynoja näkee Ruoskan alkukauden onnistumisena, sillä tavoitteena oli pelata neljän parhaan joukossa, jotta pelit keväällä jatkuisivat myös runkosarjan jälkeen.

– Ollaan ihan siinä, missä ajateltiinkin. Neljän sakissa taistelemassa paikasta pudotuspeleihin. Aika hyvin on mennyt siihen nähden, että meillä on ollut loukkaantumisia ja muita poissaoloja. Nyt kun saadaan BB-talo tyhjäksi ja vähän loukkaantuneita vuodenvaihteessa takaisin, päästään pelaamaan taas täysin viisikoin.

Paimiosta Turkuun kantautuneet liikuntahalliuutiset ovat olleet myös viime viikkoina Ruoskassa esillä. Vaikka liikuntahalli ei toteutuessaan vielä helpottaisikaan merkittävästi nykyisiä edustusjoukkueen pelaajia, näkee Löytynoja hallin olevan valtava lisäbuusti nimenomaan henkitoreissaan jo toistakymmentä vuotta kamppailleelle junioritoiminnalle.

– Ei se välttämättä edustukselle ole niin valtavan iso asia, mutta ennen kaikkea junioreille hieno uutinen. Jos pikkuhiljaa saisimme sitä kautta taas Ruoskan junioriputken sellaiseksi kuin se joskus oli, eli pelaaminen olisi mahdollista sieltä aivan pienimmistä aina vanhimpiin junioreihin asti, niin olisihan se hienoa.