17 metriä ja tuuhea oksisto – Paimion kaupungin joulukuusi pystytettiin kaupungintalon edustalle

0
Joulukuusen nostaminen paikalleen kaupungintalon edustalle on Paimiossa aina iso vuotuinen operaatio. Tällä kertaa paikalla oli kaksi nosturiautoa kannattelemassa 17-metristä tuuheaa kuusta.

Paimio

Mikä tekee hyvän joulukuusen? Tasapainoiselle oksistolle, suoruudelle ja tuuheudelle annetaan ainakin arvoa, ja näillä mittareilla arvioituna Paimion kaupungin tämänvuotinen joulukuusi on aika lähellä täydellistä. Samaa mieltä on kaupungin puistopuutarhuri Jukka Oksa, joka oli yhdessä muun teknisten ja ympäristöpalvelutiimin kanssa keskiviikkona vastaanottamassa 17-metristä kuusta.

– Aika tarkkaan 17 metriä pituutta, ja se on sitä luokkaa mitä joka vuosi tavoitellaankin. Hyvässä valoisassa paikassa kasvanut, tuuhea kuusi. Voi sanoa, että aika lähellä täydellistä, Oksa hymyilee.

Hyvää kasvupaikkaa tukee myös se, että kuusen iäksi arvioitiin vain runsaat 40 vuotta. Parhaimpina vuosina kasvua oli vuosirenkaisiin kertynyt jopa pari senttiä.

Paimion Ilttulassa kasvanut kuusi voitti kaupungin joulukuusikisan hyvien mittasuhteidensa lisäksi sillä, että se oli helppo noutaa isolla nosturiautolla.

– Se on melkeinpä tärkein kriteeri, että iso auto pääsee riittävän lähelle. Tänä vuonna meille tarjottiin kaikkiaan muutamaa eri vaihtoehtoa, joista sitten päädyttiin tähän Ilttulan kuuseen, joka oli helposti isollakin autolla saavutettavissa, Oksa kertaa.