Lentopalloa, voimistelua?

0

Paimion kaupunginhallituksen viime keskiviikon ykkösvaiheen ”budjettiriihessä” kävi ilmi, ettei kaikkien isojenkaan puolueiden sisällä ole yksimielisyyttä siitä, tulisiko niin sanottu sisäliikuntahalli toteuttaa Paimioon lähivuosina vai ei.

Toisaalta moni paimiolainen katsoo, että on samantekevää, mitä hallitus asiasta päättää. Valtuustolla on tässäkin asiassa, totta kai, viimeinen sana.

Niinpä puolueiden sisällä saattaa juuri nyt olla pientä kuhinaa.

Paimio sai vastikään valtavan ison potkun, boostin ja vetovoimatekijän, kun Föli-kunnat hyväksyivät Paimion mukaan seudulliseen Föli-joukkoliikenteeseen.Epäilemättä sisäliikuntahalli toisi pientä lisäpotkua ja -vetovoimaa.

Sitä paitsi liikuntaan ja harrastuksiin panostaminen on paljon merkittävämpää ja kauaskantoisempaa kuin kunnissa yleisesti uskotaan ja tunnustetaan.

Toisaalta tulee väkisinkin miettineeksi, että keiden kaikkien tarpeisiin sisäliikuntahalli tulisi ja keiden tarpeisiin se ei tulisi.

Paimiossa on käyty hämmästyttävän vähän julkista keskustelua siitä, mitä hallin seinien sisällä pääsääntöisesti tapahtuisi. Sijainti on kiinnostanut enemmän kuin hallin perimmäinen tarkoitus.

Mitä sellaista tehtäisiin, mitä ei nykyisten salien seinien sisällä ole lainkaan mahdollista tehdä?

Luultavasti vastausluettelo olisi pitkä. Silti sen sisältö olisi hyvä kertoa kuntalaisille.

Riittäisikö valmiutta ja akustiikkaa esimerkiksi konserttitoimintaan?

Toki täytyy tunnustaa, että näitä asioita toimittaja olisi voinut tivata jo aikoja sitten. Toisaalta on ollut – ja on edelleenkin – aika luja luottamus siihen, ettei hallia ihan turhan takia puuhata.

Nimi sisäliikuntahalli tuntuu joka tapauksessa hieman ärsyttävältä ja mielikuvituksettomalta.

Varsinkin kun ulkoliikuntahalleja ei liene Suomessa vielä ainuttakaan. Edes katettu tekojää ei ole halli.

Mutta älkää silti ristikö Paimiohalliksi, kiitos.

Perttu Hemminki