Alsila ja Heinonen yllättivät golfaamalla itsensäkin

0
Heinonen (vas.) ja Alsila kertovat, että he ovat hyvin erilaisia pelaajatyyppejä, mikä on vahvuus parikisassa. Alsila kuvailee itseään enemmän riskejä kaihtamattomaksi, välillä hullujakin lyöntejä hakevaksi uhkapeluriksi, kun taas Heinonen on enemmän tyynen rauhallinen pelaaja, joka luottaa vahvaan hyvään peruspeliin.

Paimio

Paimiolaislähtöiset golf-harrastajat Ilmari Heinonen ja Anton Alsila yllättivät itsensäkin, kun he tarkistivat syyskuun alussa Muurame Golfissa kisapäivän päätteeksi tilanteen. Kaksikko oli pelannut omien sanojensa mukaan “tasaisen hyvän” päivän, mutta se, että se oli vienyt heidät kisaviikonlopun puolivälissä koko Suomen karsintafinaalin kärkeen, yllätti.

– Pelasimme vain päivän ja illalla tarkistimme, mikä tilanne kisassa on. Kyllä se vähän yllätti, kun oltiinkin koko porukan kärjessä, Alsila ja Heinonen hymähtävät pari kuukautta myöhemmin.

Vaikka toisena kisapäivänä Himos Golfissa kaksikolla oli jo tiedossa, miten isoista panoksista pelataan, ei se juuri näkynyt viheriöllä. Tasaisen hyviä suorituksia väylä toisensa perään, ja lopulta viimeisen reiän jälkeen sai tuulettaa pariscramblen voittoa, joka tietäisi pääsyä lajin epävirallisiin amatöörien MM-kisoihin Malesian Kuala Lumpuriin.

Sinne kaksikko lentää ensi viikon lopulla, mutta juuri muusta ei etukäteistietoa vielä ole.

– Isänpäivä-sunnuntaina ja sitä seuraavana maanantaina pääsee ilmeisesti harjoittelemaan väylille, ja tiistaista perjantaihin sitten kisataan. Juuri muuta tietoa ei ole, mutta ainakin kuvissa ja videoilla kisaväylät näyttävät kyllä aika hienoilta. Mikäs sinne on lähtiessä, kun kisan järjestäjä maksaa matkat, majoitukset ja ylläpidon kisojen ajan, Alsila hymyilee.

Hyvän pelin perässäSen suurempia tulostavoitteita Suomen karsinnat voittanut kaksikko ei lähde Malesian reissulle asettamaan. Jos yhteispeli sujuu yhtä mallikkaasti kuin Suomen karsinnoissa, voi kotiin palata tyytyväisenä.

– Ei kai siinä voi oikein lähteä tavoittelemaan muuta kuin hyvää peliä. Vastustajista ei ole etukäteen oikein tietoa, eikä väylistäkään, Heinonen miettii.

Malesian kisa toimii samalla vuosia golfia harrastaneelle kaksikolle hyvänä ulkopelikauden päätöksenä. Kun Suomessa pelikentät ovat marraskuussa vääjäämättä menossa pikkuhiljaa kiinni, pääsee WAGC SRIXON tourin tämän vuoden finaalissa vielä kertaalleen kiertämään viheriöitä kesäsäässä.

– Suomessa ulkopelikausi on olosuhteiden pakosta noin puolen vuoden mittainen, ja talvikaudella on sitten hyödynnettävä esimerkiksi golf-halleja ja simulaattoreita. Siksi on kiva, että Paimioonkin saatiin nyt todella laadukas golfsali. Varmasti tulee käytettyä, Alsila sanoo.

Jalkapallo- ja jääkiekkotaustaaPaimiolaislähtöisillä miehillä on kummallakin urheilutaustaa, joskin eri lajeista. Alsila on pelannut ja pelaa edelleen jääkiekkoa II-divisioonatasolla, kun taas Heinonen on pelannut pitkään jalkapalloa sekä Kakkosen että Kolmosen tasolla Kaarinan Pojissa.

Molemmilla jalka on painunut vuosi vuodelta tiiviimmin kuitenkin nimenomaan golf-viheriön puolelle.

– Lopetin jalkapallon viime kauteen ja kieltämättä sen jälkeen pelitunteja on golf-kentällä kertynyt aika paljon. Kai sitä voisi sanoa, että jollain tavalla on hurahtanut golfiin, 27-vuotias Heinonen hymähtää.

Samoilla linjoilla on myös 25-vuotias Alsila.

– Ei se varmaan kaukaa haettua ole, jos sanoo, että noin 20 tuntia menee kesässä golf-kentällä. 3–6 kierrosta viikossa, ja yksi kierros vie jo helposti 4–5 tuntia aikaa, hän laskee.

Kisaaminen kiinnostaaParikilpailuihin he päättivät lähteä tällä kaudella yksinkertaisesti kisaamisen halusta.

– Varsinkin minulla on kova vietti kilpailla eri lajeissa. Parikisa on siitä kiva muoto, että toinen voi yrittää enemmän riskilläkin ratkaisuja, ja toinen voi sitten paikata varmemmalla lyönnillä. Parempi lyönneistä on aina se, mistä jatketaan, Alsila kertoo.

Malesiassa kaksikko pääsee parikilpailun lisäksi osallistumaan myös yksilökisaan. Pelattavaa siis riittää.

– 51 maasta on parhaat amatöörit paikalla, ja osallistujia on kaikkiaan noin 400. Onhan se kova juttu olla siellä mukana kun muistaa, että Suomessa esikarsintoihin osallistui noin 2 200 kisaajaa. Ei tämä vuosi ainakaan ole kisahaluja laskenut, päin vastoin, Alsila päättää.