Hakan B-tytöt tappioitta lohkovoittoon

0
Vilhelmiina Isomäki (keskellä) pelasi monen muun B-tytön lailla kauden aikana kolmessa eri sarjassa: T18 Kolmonen, Naisten Kolmonen ja Nelonen.

JALKAPALLO

Paimion Hakan B-tytöt pelasivat päättyneellä kaudella Länsi-Suomen T18 Kolmosta. Vielä keväällä PaiHa kärsi kymmenessä ottelussa viisi tappiota sijoittuen kevätkierroksen päätteeksi lohkonsa neljänneksi. Syksyn aikana joukkueelta nähtiin kuitenkin hieno tasonnosto, sillä joukkue ylsi lohkovoittoon pelaamalla syyskauden ilman yhtäkään häviötä.

– Kolmonen on oikea sarja joukkueellemme. Emme olleet ylivoimaisia, vaan pelasimme paljon tasaisia otteluita. Pelaajat noudattivat kentällä hyvin yhdessä sovittuja asioita, kertoo Paimion Hakan B-tyttöjen päävalmentaja Tero Rovanperä .

PaiHan B-tyttöjen joukkue koostuu 22:sta 2006–2008-syntyneestä pelaajasta, joiden motivaatio on pysynyt läpi kauden korkealla. Vielä lokakuussakin harjoitusten osallistumisprosentti on ollut 100.

Kuluneella kaudella B-tyttöjen joukkue teki tiivistä yhteistyötä Paimion Hakan naisten edustus- ja akatemiajoukkueiden kanssa. Osa junioreista pelasikin kauden aikana kolmea eri sarjaa, sillä peliminuutteja kertyi myös Naisten Kolmosessa ja Nelosessa. Nuorimmat naisten otteluissa pelanneet B-juniorit ovat vasta 14-vuotiaita.

– Pelaajamme ovat kehittyneet paljon, kun he ovat päässeet pelaamaan kovempi tempoisia otteluita. Lisäksi naisten otteluilla on ollut valtava merkitys tyttöjen itseluottamukselle, sillä he ovat huomanneet pärjäävänsä, Rovanperä kehuu.

Pelaajien peluuttaminen yli joukkuerajojen on vaatinut tiivistä yhteistyötä valmentajien ja muiden seuratoimijoiden kesken.

– Minun, Timo Kuoppalan ja Petri Seikkulan on ollut helppo keskittyä B-tyttöjen valmentamiseen, sillä seura on panostanut tällä kaudella hyvin tyttöpuolen toimintaan ja yhteistyö toimijoiden kesken on ollut sujuvaa, kiittelee Rovanperä.

Pinja Akkanen