Kaarina on aikeissa kaupata Salvelan kartanon nollalla eurolla

0

Viime kesänä Kaarinan kaupunki kokeili ensimmäistä kertaa myydä kiinteistön huutokaupalla. Kokemukset olivat niin hyvät, että nyt samaa kokeillaan uudestaan.

Maanantaina kokoontuvalle Kaarinan kaupunginhallitukselle esitetään, että vuodesta 2018 tyhjillään ollut arvorakennus, Piikkiön entinen kunnantalo eli Salvelan kartano, laitettaisiin myyntiin Huutokaupat.com-palveluun.

Lähtöhinnaksi aiotaan asettaa nolla euroa, kuten kesälläkin. Huutokaupat.comin kokemusten perusteella olematon hinta innostaa ihmiset kaupantekoon sekä jakamaan linkkiä eteenpäin. Näkyvyyttä kertyy huomattavasti, ja samalla hinta kohoaa korkeammaksi kuin jos lähtöhintaa olisi enemmän. Tämä kävi toteen kesällä Kaarinan kaupatessa vanhaa asuinkiinteistöä Piikkiössä: kaupunki sai merkittävästi suuremman summan kuin olisi itse osannut pyytää.

Kun huutokauppa on käyty, kaupunginhallituksella on vielä mahdollisuus hylätä liian alhainen tarjous, joskin tämä olisi huonoa mainosta Kaarinan kiinteistökaupoille jatkossa.

Kaupunki on yrittänyt myydä Salvelaa vuodesta 2016. Hintapyyntö oli aluksi 950 000 euroa, sittemmin 710 000 euroa. Kauppoja ei ole syntynyt, vaikka Salvela onkin ollut Kaarinan kaupungin myyntikiinteistöistä katsotuin kohde Oikotiessä. Rakennusta on esitelty useasti ja myynnistä on neuvoteltu, mutta asia ei ole edennyt hinnan vuoksi.

Salvelan kartanon hinta on vaikeasti arvioitavissa, sillä vastaavia kauppoja on vähän vertailtavaksi. Huutokauppa on hyvä väline selvittää, mikä on kiinteistön aito markkinahinta.

Mikäli kaupunginhallitus päättää laittaa Salvelan huutokauppaan, myyntiin lähtee päärakennuksen lisäksi yhden hehtaarin kokoinen määräala.

Päärakennus on valmistunut vuonna 1919, ja se on suojeltu. Se on kaavoitettu hallinto- ja virastorakennusten kortteliksi. Kartano on toiminut kunnantalon lisäksi kirjastona ja yksityisenä päiväkotina.