Keskustan ja sitoutumattomien lista napsi melkein puolet Paimion kirkkovaltuuston paikoista

0
Paimion kirkko.

Keskustan ja sitoutumattomien listan ehdokkaita meni Paimion seurakuntavaaleissa läpi peräti 13. Muut listat jakoivat loput 14 paikkaa siten, että Yhteinen seurakuntamme ehdokaslista, jossa oli ainakin kokoomustaustaisia ehdokkaita sai läpi seitsemän valtuutettua. Yhteiskristillinen ehdokaslista, jossa oli kristillisdemokraatteja ja perussuomalaisia ehdokkaita, sai neljä valtuustopaikkaa. Sosialidemokraatteja ja vasemmistoa edustanut Tulkaa kaikki -ehdokaslista sai kolme valtuustopaikkaa.

Paimiossa äänestysprosentti oli 17,4. Äänestysaktiivisuus laski neljä prosenttiyksikköä neljän vuoden takaisesta.

Seurakuntavaaleissa äänesti 1433 äänestäjää. Hylättyjä ääniä oli vain yksi.

Nuoria 16-17 vuotiaita äänestäjiä kävi yhdeksän.

Keskustan ja sitoutumattomien valtuutettuja uudessa seurakuntavaltuustossa ovat Jaakko Kivisaari, Kristina Karlsson, Satu Tuominen, Harri Joukas, Niklas Kallio, Terhi Reponen, Janina Sippola, Pauli Rastas, Erja Alander, Katriina Ervelä, Juha Kuopila, Vertti Silver ja Martti Heurlin.

Yhteinen seurakuntamme ehdokaslistalta läpi menivät Elina Järvinen, Lauri Harkia, Rauno Berg, Riikka Salminen, Ida-Maria Tanhua, Jenni Lehmus ja Pipsa Allen.

Yhteis-kristillisen ehdokaslistan läpi menneet: Eeva Heurlin, Silvia Koski, Ritva Numminen ja Martti Heikkilä.

Tulkaa kaikki ehdokaslistan läpimenneet: Riitta Rantanen, Timo Virta (nimi korjattu 21.11. klo 10) ja Jonna Henninen.

Paimion seurakuntavaltuustossa selkeä enemmistö on paimiolaisia, sillä nopeasti katsoen vain seitsemän valitun kotikunta on Sauvo.