Kolumni: Ihmisten tekemä upea Paimio

0

En ole lähdössä minnekään ja samaan aikaan olen jättämässä paljon taakseni. Paimio on tarjoillut minulle parastaan viimeisen kymmenen vuotta. Minulle Paimio on se kaikki, mitä täällä näkee, kuulee ja tuntee. Ennen kaikkea ihmiset!

Olen saanut toimia viimeiset kymmenen vuotta aktiivisesti Paimion Yrittäjäyhdistyksessä ja siitä viimeiset viisi vuotta puheenjohtajana, paraatipaikalla paimiolaisen yrittäjyyden edunvalvonnan polttopisteessä. Olen ollut etuoikeutettu ja haluan kiittää paljosta.

Lähtökohtaisesti minustahan ei todellakaan pitänyt tulla yrittäjää ja sen aloitettuani ei ainakaan yrittäjäyhdistyksen jäsentä. Täällä näemmä osataan puhua ympäri, nähdä pikkusormi, joka on kiinni kädessä, josta voi haukata ja nielaista vaikka koko naisen. Onpa upeaa, että tulin nielaistuksi.

Paimio on ihmisen kokoinen kaupunki, jossa ihmisillä on nimet pelkkien titteleiden sijaan. Täällä ei ole yhtään virkamiestä, jolle pitäisi anoa audienssia assistentin kautta eikä yhtään poliitikkoa, johon ei voisi olla yhteydessä, jos siltä tuntuu. Tämän todella tiedän, sillä vuosien aikana olen ahkerasti ajanut milloin mitäkin asiaa ja paljon on yhdessä saatu aikaan. Lähtökohtaisesti täällä tehdään yhdessä, pelkästä periaatteesta ei olla eri mieltä, kuunnellaan toisten ajatuksia, saadaan toki olla eri mieltäkin ja myös vaihtaa kantaa.

Itselleni on ollut tärkeää, olla helposti lähestyttävä ja toisaalta tehdä vaikuttamistyötä aina ratkaisukeskeisesti ja myös toisen osapuolen näkemystä ajatellen. Toisinaan on ollut myös mahtavaa eri kokoonpanoilla lyödä päitä yhteen ja hullutella ideoilla. Niitä sitten rankkaamalla on syntynyt monia hyviä juttuja käytäntöön.

Paimio on silmissäni kerrassaan ihastuttava, yhtä aikaa niin aito, todellinen ja myös koominen. Ja tämä kaikki täydellä rakkaudella sanottuna. Tunnen olevani yhtä aikaa jollain tasolla sisällä paimiolaisuudessa ja kuitenkin katson kokonaisuutta edelleen ulkopuolisenkin silmin, näin 17-vuotiaana paimiolaisena.

Kymmenessä vuodessa olen saanut tavata, tutustua, ihastua ja kokea pitkän liudan muitakin suuria ja pieniä tunteita mahtavien ihmisten kanssa. Olen oppinut teiltä todella paljon, saanut kasvaa itse ihmisenä ja kasvattaa ymmärtämystäni kaupungin kokonaisuudesta. Täällä osataan kiittää ja kannustaa. Täällä on ollut hyvä tällaisen vauhtipuheenjohtajan toteuttaa itseään. Aina ei ole naurattanut, mutta lähellä on aina ollut joku ihana ihminen joko nauramassa yhdessä tai halaamassa heikommalla hetkellä.

Kiitos!

Salla Axelin

Paimion Yrittäjät ry:n

puheenjohtaja 2018-2022