Kranssi voitti Paimion joulukoristekisan

0
Joulukranssin tekijä oli Paimion ympäristöyhdistys ja Roosa Simolin.

Joulumarkkinoilla Paimion kaupungintalolla oli esillä kuusi erilaista kierrätettyä joulukoristetta, ja niistä saattoi äänestää mieleisintä sekä siellä markkinoilla, että Kuntsarin nettisivuilla. Tällä kertaa äänestyksen voitti numerolla kolme esillä ollut Paimionjoki-kranssi, jonka tekijä oli Paimion Ympäristöyhdistys ja tarkemmin yhdistyksen hallituksen jäsen Roosa Simolin .

Koristeessa oli kierrätystä käytännössä ihan kaikki, ja sen sävymaailma oli vaaleasta sinivihreään, eli mielleyhtymä jokilaaksoon oli selkeä.

Tarvikkeet kranssiin kerättiin kodeista ja pihalta, kertoi Roosa Simolin kranssin esittelyssä.

Vanhat rynttääntyneet joulupallot palautettiin pyöreiksi, ja kranssin kehikoksi löytyi kotoa ihan rautalankaa. Siihen sitten pallojen ympärille sidottiin oksia, jotka otettiin talteen pihakuusta muotoillessa, ja koristerusetti tehtiin vanhasta perunasäkistä.

Ääniä tämä työ keräsi paikanpäällä messuilla 37 ja nettiäänestyksessä vielä 35 eli yhteensä 72.

Mukavasti ääniä eli yli viitisenkymmentä, keräsivät myös huovutetut possut ja himmeli-ikkunakoriste. Possukoristeen tekijänä oli Paimion nuorisovaltuusto ja Kuntsarin kierrätyskoriste on lehden paimiolaisen myyntineuvottelijan, Maija Aron isoäidin peruja.