Maailman joulu ukrainalaisen lauluyhtye Simnotin sävelin

0
Simnot on vähän kuin Suomessa tunnettu Rajaton- lauluyhtye. Molemmat esiintyvät paljon ilman säestystä.

Ukrainalainen Lauluyhtye Simnot konsertoi Paimiossa perjantaina. A cappella- konsertti kantaa nimeä Maailman joulu.

Yhtye syntyi kesällä 2012 kun seitsenhenkinen ryhmä nuoria, energisiä tšerkassylaisia muusikoita ja laulajia päätti luoda jotain aivan uutta a capella-alalle, jotain todella kiintoisaa ja tavatonta, jotain ennennäkemättömän ilmeikästä, samalla kansainvälistä ja omaleimaista. Näin syntyi lauluyhtye Simnot (`Seitsemän nuottia´), joka huolimatta nuoresta iästään on jo tullut tunnetuksi ukrainalaiselle yleisölle.

Yhtye esiintyy pääasiassa säestyksettä eikä käytä juurikaan soittimia, vaan useinkin imitoi niitä. Ohjelmisto on hyvin laaja ja monipuolinen. Se sisältää niin jazzia ja pop-musiikkia kuin kansanmusiikkia ja klassista sekä omia sävellyksiä. Lähes kaikki musiikki on yhtyeen itse sovittamaa.

Yhtye kiertää Suomessa marras-joulukuussa 2022. Konsertti on sisältää joululauluja, joita entisaikoina kierrettiin laulamassa taloissa joulun ja uuden vuoden aikaan. Ohjelmassa on myös joululauluja eri aikakausilta ja eri kansojen joululauluja, jotka kaikki esitetään pääosin niiden alkukielillä.

Aiheeseen liittyvä videoesitys ja valokuvat konsertin aikana vievät kuulijan joulun tunnelmaan, jota vietetään kaikkialla maailmassa.

Ukrainalainen Lauluyhtye Simnot konsertoi Paimion kaupungintalon Paimiosalissa (Vistantie 18) 2.12. klo 18. Liput 10€ – ennakkomyynti Paimion kaupungintalon palvelupiste ja kirjasto.

Kaupungintalon aulakahvio avoinna kello 17 – 18.