Paimion valtuustossa tukku aloitteita – Roskiksia Rivonmäelle, lasten liikennepuisto ja velkamenojen hoitosuunnitelmaa

0
Nuorisvaltuuston historian ensimmäisessä valtuustoaloitteessa esitettiin toive, että Rivonmäen liikuntareitin varrelle saataisiin lisää roskiksia.

Paimio

Paimion kaupunginvaltuustossa tehtiin viime viikolla pienimuotoista historiaa, kun nuorisovaltuusto käytti ensimmäistä kertaa aloiteoikeuttaan. Kuntakentässä vielä melko harvinainen mahdollisuus hyödynnettiin nyt siihen, että nuorisovaltuusto toivoo enemmän roskiksi Rivonmäen kuntoilureitin varrelle, ja roskiksiin pitäisi myös kiinnittää koirankakkapussi-automaatteja.

Aloitteen esitellyt nuorivaltuuston edustaja Niklas Kallio muistutti, että roskisten lisääminen yhdistettynä koirankakkapussien tarjoamiseen siistisi koko reittiä kauttaaltaan.

Muut valtuuston kokouksen aloitteet lähtivät Saara Kerolalta (vihr.), Timo Mäkelältä (kok.), Tomi Niemiseltä (vas.) ja Eira Alanderilta (kesk.) .

Kerola esitti ekologisen kompensaation toteuttamista Paimiossa, joka pitäisi sisällään muun muassa hiilinielukompensaation niissä tapauksissa, kun kaupunki kaavoittaa tontteja metsäalueille. Aloitteessa esitettiin myös, että kaupungin tulisi alkaa jo nyt kartoittaa niitä metsäpalstoja, jotka suojeltaisiin vuoteen 2030 mennessä kaavoittamiselta. Tavoitteena olisi, että vuonna 2030 vähintään 30 prosenttia kaupungin metsistä olisi suojeltuja.

Toinen Kerolan aloite liittyi puolestaan lasten liikennepuiston perustamiseen Paimioon. Hän nosti aloitteessa esiin lähikuntien positiiviset esimerkit ja sen, että lasten liikennepuisto tekisi Paimiosta ”pikkuisen paremman”.

Mäkelän aloite puolestaan liittyi pitkäaikaiseen suunnitelmaan Paimion velkamenojen hoitamiseen. Hän nosti esiin huolen Paimion velkaantumisesta pitkällä aikavälillä ja toivoi konkreettista suunnitelmaa velkamenojen hoitamiseksi. Aloitteen takana olivat kokoomuksen lisäksi perussuomalaiset sekä kristillis- ja sosiaalidemokraatit.

Alanderin aloitteessa taas toivottiin kaupunkilaisille lähetettävää tiedotetta, jossa olisi ohjeet kriisitilanteissa toimimiseen.