Poliisi varoittaa taas huijausviesteistä, joiden lähettäjänä on muka verottaja tai ulosottoviranomainen

0

Lounais-Suomen poliisille on tehty viime aikoina ilmoituksia muun muassa verottajan ja ulosottoviranomaisen nimissä lähetetyistä viesteistä, joissa on vaadittu maksusuoritusta viestissä olevan maksulinkin kautta. P

Poliisin tietoon Lounais-Suomessa viime aikoina tulleet huijausviestit näyttävät tulevan suomalaisen operaattorin numerosta. Viesti pitää poistaa välittömästi. Viestissä olevia linkkejä ei tule avata. Asiasta ei tarvitse tehdä rikosilmoitusta, jos ei ole avannut viestin linkkiä tai maksanut mitään, ohjeistaa poliisin tiedotus.

Mikäli viestin vastaanottaja on avannut linkin ja syöttänyt tietojaan eteenpäin, tulee ottaa välittömästi yhteys omaan pankkiin. Tällöin myös tulee aina tehdä rikosilmoitus poliisille.

Jos viranomaiselta saapuva viesti herättää epäilystä ja tai se ei vaikuta aidolta, kannattaa aina ensimmäiseksi olla yhteydessä kyseiseen viranomaiseen, varmistaa viestin lähettäjä sekä tarkistaa viestin aitous.

Lue lisää huijauksista ja petosrikollisuudesta poliisin verkkosivuilta