Rahalle kohteita: yöjuoksu, runokirja, Sauvo-sukat

0
Sauvoon suunnitellaan yöjuoksu-tapahtumaa. Tässä arkistokuva Aurajoen Yöjuoksusta, joka juoksuharrastajien keskuudessa varsin suosittu.

SAUVO Vahtisten yöjuoksu, Sauvon koulun runokirja, Sauvo-sukat, muinaismuistokierros ja virkistysaamu senioreille. Tässä lista kohteista, joille osoitetaan yhteensä 3 900 euroa toimintarahaa ensi vuodelle kunnan aiemmin saamista perintörahoista.

Perintörahastosta jaettiin ensimmäisen kerran ideakilpailun pohjalta toimintarahoja viime vuonna ja nyt siis sivistyslautakunta valitsi seuraavat rahoitettavat tapahtumat ja toimet. Ideakilpailulla on haettu uusia ja virkistäviä ja ainakin sauvolaisittain ainutlaatuisia tekoja ja toimia.

Vahtisten yöjuoksu on keväinen kulttuurialan neliottelu, joka on saanut innoituksensa yöjuoksuperinteestä ja Nummisuutarit-näytelmän aikakaudesta. Ohjelmassa on siis kaikenlaista kulttuurellia kisailua sekä markkinameininkiä ja päivän päätteeksi pelimannitanssit. Yöjuoksun toteuttaa Selku ry apurinaan Sauvon Museon Tuki ry.

Sauvon koulukeskuksen 1–6-luokkalaiset ovat innostuneet runoilemaan, ja runoista kootaan runokirja. Sauvolaisille suunniteltu oma sukkamalli julkaistaan ensi keväänä.