Sauvon kunnanvirasto-sopimusta viilataan vielä

0
Tulevan kunnanviraston eli Sauvo-talon rakennnustyöt ovat edenneet syksyn kuluessa ripeästi. Kunnallislehden arkistokuva lokakuulta.

SAUVO

Muutto uuteen kunnanvirastoon lähenee Sauvossa. Tämänhetkisen arvion mukaan uusiin vuokratiloihin on mahdollista muuttaa vielä ennen vuodenvaihdetta, joulukuun viimeisillä viikoilla.

Sauvon kunnanhallituksen oli määrä hyväksyä viime maanantain kokouksessaan kunnanvirastoa koskeva alustava vuokrasopimus. Lisäksi oli tarkoitus hyväksyä sopimus lämmön ostamisesta niihin kiinteistöihin, joiden lämmitys on järjestetty kunnanviraston kautta.

Kunnanvirastoasia oli kokouksen esityslistalla, mutta se päätettiin yksissä tuumin jättää pöydälle. Kunnanhallitus katsoi tarvitsevansa asiassa pienen aikalisän, koska asiaan liittyy monenlaisia yksityiskohtia ja muuttujia. Eräs keskeinen seikka on sisäilmatutkimuksen tekeminen

Kunnanhallitus on alkuperäisessä hankintapäätöksessään 7.10.2019 päättänyt muun muassa seuraavasti:

Kunnanvirastoa koskeva vuokrasopimus voidaan solmia vasta kun tarjouspyynnössä edellytetyt olemassa olevaan rakennukseen liittyvät tarkastukset ja tutkimukset on suoritettu.

Tarjouspyyntöön sisällytettiin aikoinaan seuraava ehtolauseke:

”Olemassa olevista rakennuksista tulee teettää kuntokartoitus ja haitta-ainekartoitus sekä tarvittaessa sisäilmatutkimus, jotka toimitetaan Tilaajalle (ts. kunnalle) ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta.”

Käytännössä alustava vuokrasopimus olisi kuitenkin hyvä olla olemassa ennen tiloihin muuttoa. Lisäksi vuokrasopimus olisi syytä allekirjoittaa ennen 31.12.2022, jotta sopimus siirtyy sosiaalitoimen tilojen osalta siirtyvänä sopimuksena hyvinvointialueelle.

Toisaalta kartoitukset ja sisäilmatutkimukset on kuitenkin järkevintä tehdä vasta kun rakennuksen remontti on valmis.

Aikatauluttamisessa riittää näin ollen työsarkaa.

Sauvon kunnanhallitus pitää kunnanviraston muutto-, vuokrasopimus- ja aikatauluseikkoihin liittyen ylimääräisen kokouksen ensi viikon maanantaina.