Sauvon valtuusto iloitsi väylästä ja kentästä

0
Sauvon talousarviovaltuustossa puhetta johti Niko Reponen ( vas) toinen varapuheenjohtaja. Hallintojohtaja Markus Vähä-Piikkiö taaimmaisena, etualalla hallituksen pj. Esko Kiviranta ja kunnanjohtaja Satu Simelius.

SAUVO

Sauvon valtuusto hyväksyi maanantai-iltana ensi vuoden veroprosentit ja talousarvion keskustellen, mutta ilman ainoatakaan muutosesitystä tai äänestystä. Keskustelua käytiin, mutta vain evästyksenomaisesti.

Useassa puheenvuorossa nostettiin esiin ja kiiteltiin kahta käynnistyvää isoa työkohdetta, eli Lautkankareelta keskustaan toteutuvaa kevytväylää ja Seuralan kentän rakentamista.

Kokouksen puheenjohtajana toimi itseään tehtävässä “noviisiksi” kutsunut valtuuston toinen varapuheenjohtaja Niko Reponen (vas), sillä varsinainen puheenjohtaja Erkki Paaskunta (kok) oli estynyt ja toiselle varapuheenjohtajalle Touko Kankaanrannalle (kesk) myönnettiin samaisessa kokouksessa ero valtuustosta. Hänen tilalleen uudeksi valtuutetuksi nousi varavaltuutettu Riikka Lehtinen .

Ensi vuonna Sauvon veroprosentti on 8,86, kun sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen järjestämisvastuu ja kustannukset siirtyvät hyvinvointialueelle. Tämän takia kuntien tuloja siirretään valtiolle, joka rahoittaa hyvinvointialueiden toiminnan.

Kaikkien Manner-Suomen kuntien tuloveroprosentteja alennetaan yhtä paljon: 12,64 prosenttiyksikköä eli Sauvossa nykyinen veroprosentti 21,5 laskee tuohon 8,86: een.

Ensi vuoden tuloverokertymäksi on kunnanjohtajan talousarvioesityksessa arvioitu Sauvossa 7,24 miljoonaa euroa. Ennakkotiedon mukaan kunnan valtionosuudet ensi vuonna ovat noin 1,6 miljoonaa euroa.

Kiinteistöveroprosentit pidettiin ennallaan.

Budjettikäsittelystä lisää lehdessä 18.11.