Sauvoon on tulossa mopopaja

0

SAUVO Sauvon kunta on saanut Leader Varsin Hyvä Ry:ltä lähes 15 000 euroa Sauvon moottori- ja pyöräpajan perustamiseen. Hanketuki on peräti noin 75 prosenttia hankkeen kuluista, jotka on arvioitu vajaaseen 20 000 euroon. Loppurahoitus on jo olemassa testamenttilahjoituksen kautta.

Moottori- ja polkupyöräpaja olisi uusi kohtaamispaikka lapsille, nuorille ja myös vanhemmille, jotka haluavat yhdessä tekemällä oppia mopoista ja polkupyöristä ja kaikenlaisten pienkoneiden ja laitteiden huoltamisesta, kunnostamisesta ja ylläpitämisestä. Tärkeä osa toimintaa on myös sosiaalinen kanssakäyminen, yhdessä tekeminen ja ajanvietto mukavassa seurassa.

– Paikaksi on ajateltu kunnan uuden matonpesupaikan viereistä aluetta Timperintien päässä. Sijainti olisi teollisuusalueen laidalla, mutta kuitenkin keskeisellä paikalla niin, että meluhaitta kunnan asukkaille olisi mahdollisimman vähäinen, kertoo hankkeen yhteyshenkilö, kunnanjohtaja Satu Simelius .

Hänen mukaansa hankesuunnitelmassa on lähdetty siitä, että paja voisi olla käytössä jo kesäkaudella 2023.

– Mikäli innostuneita tahoja löytyy mukaan, pajalla olisi mahdollista järjestää myös esimerkiksi polkupyörän pop-up-huoltoa tai muita tapahtumia.

Ohjaamisvastuu on kunnan nuorisotoimella, mutta mukana olisi ohjaamassa myös kolmannen sektorin vapaaehtoiset, mm. vanhempainyhdistys ja 4H.

– Käytännössä paja olisi leveältä sivulta avattava ja lukittava kontti, pieni mökki ja näitä yhdistävä terassi sekä katos.

Päätoimija on kunta ja kumppanina hakuvaiheessa toimii myös Lasten ja nuorten keskuksen moottoripaja -konsepti, Paimion-Sauvon 4H-yhdistys, Sauvon vanhempainyhdistys ry. ja Sauvon nuorisovaltuusto. Toteutusvaiheessa tullaan kontaktoimaan vielä laajemmin kunnassa toimivia yhdistyksiä verkoston kasvattamiseksi.

Idean taustalla on ajatus, että koko kylä kasvattaa nuoria. Mopopajatoiminta on ilmeinen vastaus siihen, että myös Sauvossa mopoilijat ja kevyet moottorikulkuvälineet ovat aiheuttaneet häiriöitä keskustan alueella iltamyöhään ja öiseenkin aikaan.

Varsin Hyvä ry:n syyskokouksessa 27.10. valittiin hallituksen uusiksi paikallisiksi jäseniksi Sauvon kunnanjohtaja Satu Simelius ja yrittäjä Aarni Alanne Paimiosta sekä Varsinais-Suomen kyläasiamies Tauno Linkoranta ja Paimion-Sauvon 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Julia Laine .