Scrooge-musikaali Sauvossa joulun alla

0

SAUVO

Saita liikemies Ebenezer Scrooge saapuu sauvolaiselle teatterilavalle marraskuun lopulla kun Sauvon Elävän Kulttuurin Seuran Scrooge-musikaali tulee jälleen. 

Aiemmin Scrooge on ollut Sauvon teatterilavalla vuonna 2017 metallimusikaalin merkeissä. Samanlainen musikaali ei kuitenkaan enää ole.

– Olemme vähän pehmentäneet valaistusta ja musiikkiakin ja nyt esitys ei enää kulje metallimusikaali-nimellä, vaikka musiikki osin samaa onkin, näytelmän ohjaaja Hannele Moilanen kertoo.

Musikaalin musiikin on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut hänen veljensä Matti Moilanen . Moilasen kanssa toisena ohjaajana toimii Ainokaisa Rantalankila .

Musikaalin pääosassa, Ebenezer Scroogena nähdään Wille Heino , kuten vuoden 2017 versiossakin. 

– Kolme pääosan esittäjää on samoja, mutta muuten kaikki näyttelijät ovat vaihtuneet. Mukana on paljon lapsia. Tämä on viides esitys Sauvossa, joka tehdään lasten ja nuorten kanssa ja periaate on ollut, että kaikki pääsevät lavalle ketkä haluavat, Moilanen sanoo.

Myös koko puvustus on tehty uudelleen tätä näytelmää varten. Puvustuksen on suunnitellut Sari Stenlund .

Tekemässä prosentti sauvolaisista


Moilanen iloitsee sauvolaisesta yhteishengestä, joka näkyy teatterinteossa.

– Työryhmään kuuluu kolmisenkymmentä ihmistä ja sehän on prosentti Sauvon asukasluvusta! On todella hienoa nähdä tällaista iloista talkoohenkeä, ja että näin pienellä paikkakunnalla saadaan tehtyä näin isoja toteutuksia, hän sanoo.

Valototeutuksen musikaaliin luo valotaiteilija Tapio Väntsi ja näyttelijät ovat päässeet harjoittelmaan laulua oopperalaulaja Ann-Marie Heinon johdolla. Tanssien ohjauksesta ja koreografioista vastaa puolestaan Riitta Lindroos .

Saiturin joulu


Musikaali perustuu Charles Dickensin Saiturin joulu -tarinaan. Hannele Moilaselle Scrooge-musikaali on jo neljäs Saiturin joulun pohjalta ohjaama esitys.

– Olen ohjannut Saiturin joulun Turun ylioppilasteatterille ja Sauvossa ensimmäisen kerran Saturin joulu nähtiin jo vuonna 2014. Sitten vuonna 2017 oli metallimusikaali ja nyt Scrooge-musikaali, hän kertoo. 

Musikaalin ensi-ilta on tämän viikon sunnuntaina ja esitykset jatkuvat loppiaiseen saakka.