Sisäliikuntahallista saattaa tulla kiivas valtuustovääntö – Kaupunginhallituksen äänestys meni tasan

0
arkistokuva

PAIMIO

Paimion ensi vuoden talousarviota sekä lähivuosien taloussuunnitelmaa ja investointiohjelmaa koskeva kuumin vääntö tulee todennäköisesti koskemaan monitoimihallia, joka tunnetaan tätä nykyä nimellä ”sisäliikuntahalli”.

Kyseisen hallin toteuttamista tai toteuttamatta jättämistä on vatvottu paikkakunnalla jo likimain kaksikymmentä vuotta. Eivätkä näkemyserot ole suinkaan laantumassa.

Viime keskiviikkona Paimion kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtaja Jari Jussinmäen ehdotuksen mukaisesti esittää valtuustolle, että sisäliikuntahalli-investointi pysyy kaupungin lähivuosien investointiohjelmassa siten, että jo ensi vuodelle myönnetään 300 000 euron suunnitteluraha ja että hallin varsinainen toteutus ajoittuu vuosille 2024–2025.

Tulevaa kuumaa valtuustovääntöä ennakoi se, että hallituksen päätös syntyi tasaäänin 5–5 puheenjohtaja Markus Kaarlelan (kok.) äänen ratkaistessa. Merkille pantavaa on, että äärimmäisen niukasti tappiolle jäänyt poikkeava ehdotus tuli kokoomuksen suunnalta: Sanna-Maija Ansi o (kok.) esitti Timo Ilolan (kok.) kannattamana, että sisäliikuntahalli-investointi siirretään kahdella vuodella eteenpäin niin, että suunnitteluraha osoitetaan vuodelle 2025 ja että toteutus tapahtuu vasta vuosina 2026–2027. Kokoomuksen hallitusrivit siis hajosivat.

Kaupunginjohtaja Jussinmäen esitystä monitoimihallin ripeästä toteuttamisesta kannattivat äänestyksessä hallituksen jäsenet Tuomas Hyssälä (kesk.), Sari Mäkiö (vihr.), Tomi Nieminen (vas.), Terhi Reponen (kesk.) ja hallituksen puheenjohtaja Markus Kaarlela (kok.).

Ansion esitystä hallihankkeen lykkäämisestä parilla vuodella kannattivat jo mainittujen Ansion ja Ilolan ohella SDP:n Sari Rannikko ja Timo Virta sekä perussuomalaisten Annica Tuominen .

Paimion kaupunginvaltuusto päättää ensi vuoden talousarviosta ja listaa lähivuosien keskeisimmät investoinnit marraskuun 16. päivän kokouksessaan.