Terveysasema ensin kunnalle sitten Varhalle

0
Sauvon terveysasemalle on laskettu euromääräinen arvo, mutta rakennus ei realisoidu rahaksi. Hyteltä on kuitenkin luvassa Sauvon kunnalle vuokratuloja.

SAUVO Sauvon kunnanvaltuusto on kokouksessaan 12.9.2022 päättänyt Paimion–Sauvon kansanterveyskuntayhtymän lakkauttamisesta osana sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtymistä hyvinvointialueelle. Paimion kaupunginvaltuusto on osaltaan päättänyt asiasta kokouksessaan 14.9.2022.

Kuntayhtymän purkamisen yhteydessä tehtävässä loppuselvityksessä kuntien alueella sijaitsevat kiinteistöt siirtyvät kuntien omistukseen. Sauvon kunnanhallitus hyväksyi osaltaan luovutussopimuksen, jolla Sauvon terveysaseman rakennus siirtyy Sauvon kunnalle.

Rakennuksen siirtohinta on 277 129 euroa. Luovutus on kuntayhtymän purkamisessa osa Sauvon osuuden maksua.

Sauvon kunta omistaa terveysaseman kiinteistön maapohjan, joten vain rakennus siirtyy tässä yhteydessä kunnalle. Paimion–Sauvon kansanterveyskuntayhtymän muun omaisuuden osalta loppuselvitys tehdään kuntayhtymän vuoden 2022 tilinpäätöksen valmistumisen jälkeen. Silloin myös tilitetään kunnille siirtyvät varat ja velat.

Terveysasema on siis jatkossa kunnan omistama, mutta se vuokrataan ensi vuoden alusta lukien uudelle hyvinvointialue Varhalle.

Lisäksi Sauvon kunta vuokraa hyvinvointialueelle muun muassa palvelukeskuksen, koulun oppilashuollon tilat sekä neljä vanhus- ja sosiaalityön käytössä ollutta rivitalohuoneistoa Keskitalontieltä.