Varasvuoren mäkikeskuksessa sisäilmaongelma, seura toivoo kaupungilta kädenojennusta

0
Terveystarkastaja on kehottanut, että mäkikeskuksen pukuhuonetilojen käytöstä tulisi pidättyä, ainakin toistaiseksi. Kyse on todennäköisesti home-esiintymistä pukuhuonetilojen rakenteissa.

PAIMIO

Paimion kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kuluvan vuoden talousarvioon hyväksytään teknisen lautakunnan irtaimen omaisuuden investointimenoihin 20 000 euron suuruinen lisäys. Kyseinen rahasumma on tarkoitus kohdentaa konttikokonaisuuden hankintaan Varasvuoren mäkikeskukseen.

Kyse on siitä, että Varasvuoren mäkikeskuksen pukuhuonetilat eivät sisäilmaongelman johdosta ole enää Paimion Urheilijat ry:n mäkihyppyjaoston käytettävissä. Kontit korvaisivat pukuhuonetilat, ainakin ensi alkuun.

Terveystarkastaja on kehottanut, että mäkikeskuksen pukuhuonetilojen käytöstä tulisi pidättyä, ainakin toistaiseksi. Kyse on todennäköisesti home-esiintymistä pukuhuonetilojen rakenteissa.

Paimion Urheilijat ry. on lähestynyt asiassa Paimion kaupunkia toiveenaan, että kaupunki auttaisi seuraa pukuhuone-tilaongelman ratkaisemisessa. Pukuhuonetilat eivät kuitenkaan ole kaupungin, vaan seuran omistuksessa.

Seuralla on yhtä kaikki kyseisille tiloille akuutti tarve, sillä ne mahdollistavat mäkihyppytoiminnan jatkumisen Paimiossa.

Teknisen lautakunnan esittämät ja kaupunginhallituksen puoltamat kontit tulisivat kaupungin omistukseen. Paimion Urheilijat vuokraisi tilat kaupungilta. Seuran omat resurssit eivät riitä konttien hankkimiseen.

Määrärahan tarve konttien hankkimiseksi olisi noin 20 000 euroa.

Kaupungin toimielimissä nähdään, että konttihankintaa puoltaa Paimion mäkihyppytoiminnan kansallinen luonne: muun muassa Suomen mäkihypyn naisten ja miesten maajoukkueet sekä juniorihyppääjät ympäri Suomea ovat leireilleet Paimiossa.

Tällä hetkellä seurassa on myös useampi kasvava juniori-ikäinen hyppääjä. Toiminta on saatu ympärivuotiseksi seuran talkootyöllä ja sponsoreiden tuella

Lopullisen päätöksen asiassa tekee kaupunginvaltuusto.