Vistan koulussakin oli Nenäpäivä

0
Opettaja Maija Ojala oli järjestämässä Vistan yhtenäiskoulun Nenäpäivä-tapahtumaa. Neljäsluokkalaiset Aura Mäki, Olivia Hagerström, Nea Mäkilä ja Elle Ihamäki kuuluvat valinnaisen musiikkiteatteriryhmään, joka toteutti Nenäpäivän näytelmän. Taustalla koulun Nenäpäivän buffet.

PAIMIO

Perjantain ruokavälitunnilla Vistan yläkoulun aulassa kävi kuhina. Nenäpäivän kunniaksi järjestetty buffet oli juuri alkanut ja kaikki halusivat päästä herkuttelemaan myytävillä sipseillä, munkeilla, lakuilla ja muilla herkuilla.

Vistan koulu on osallistunut Nenäpäivän keräykseen viisi kertaa.

– Koronan vuoksi tapahtuma jäi tauolle, mutta nyt saatiin taas järjestettyä, koulun opettaja Maija Ojala iloitsee.

– Tänä vuonna olemme yrittäneet järjestää kaikkia positiivisia tapahtumia korona-ajan jälkeen, kuten tämä Nenäpäivä, rehtori Ari Nuorikkala toteaa.

Tapahtuman järjesti koulun kansainvälisyystyöryhmä, johon Ojalakin kuuluu.

– Saimme lahjoituksena myynti- ja arvontatuotteita useilta yrityksiltä ja opettajat ovat myös ostaneet myytävää. Se on opettajilta samalla lahjoitus Nenäpäivän keräykseen, Ojala sanoo.

Buffetin lisäksi koululla järjestettiin arvonta. Yhteensä buffet ja arvonta tuottivat 1173,30 euroa, jotka menevät lyhentämättömänä Nenäpäivä-keräykseen.

Koulun Nenäpäivän viettoon kuului myös musiikkiteatteriesitys, jonka koulun 4. ja 6. -luokkalaisten valinnaisen musiikkiteatteriryhmän oppilaat toteuttivat, ja joka tallennettiin ja näytettiin kaikille oppilaille perjantaiaamuna. Mukana ryhmässä olivat muun muassa neljäsluokkalaiset Elle Ihamäki, Nea Mäkilä, Olivia Hagerström ja Aura Mäki. Oppilaat olivat myös käsikirjoittaneet Minne kuulun? -nimisen esityksen itse. Esitys kertoi tytöstä, joka etsii paikkaansa ja saa uuden perheen.

– Esityksessä suru muuttuu lopulta iloksi, oppilaat kuvaavat.

Nenäpäivä on valtakunnallinen hyväntekeväisyystempaus, jota vietettiin 11.11.

Nenäpäivän keräysten kautta yhdeksän eri hyväntekeväisyysorganisaatiota kerää rahaa eri kohteisiin, jotka tukevat erityisesti maailman kaikista heikoimmissa asemissa olevia lapsia.

Nenäpäivän ajatus on, että hyväntekeväisyyskin voi olla hauskaa ja huumori auttaa käsittelemään vaikeitakin asioita.

Nenäpäivän keräystuotto oli tänä vuonna 2,3 miljoonaa euroa.