Haluaisitko muistaa veteraaneja tai heidän leskiään jouluna?

0
aihekuva

Suomen veteraanijärjestöt järjestävät jouluna 2022 Joulukassi -kampanjan, jossa viedään joulupöydän antimia suoraan kotiovelle. Joulukasseja jaetaan viimeisille sotiemme veteraaneille sekä heidän leskilleen ja sotaleskille.

Veteraaneja on koko maassa vielä noin 3000 henkilöä, veteraanien puolisoita ja leskiä noin 9000 ja sotaleskiä noin 20. Tällä joulukampanjalla tuetaan sotiemme sankareiden ja sankarittarien arkea ja mahdollistetaan joulujuhlan viettäminen kotona.

 

Joulukasseja jaetaan ympäri Suomen. Joulukassi -kampanjan toteuttavat veteraanipiirit yhteistyössä paikallisten kauppojen tai kauppaketjujen kanssa.  Veteraanijärjestöjen paikalliset yhdistykset tuntevat jäsenensä ja näin apu menee varmasti perille suoraan oikeaan osoitteeseen.

 

Joulukassi -kampanja koetaan veteraanijärjestöissä nyt erityisen tärkeäksi, sillä elintarvikkeiden hintojen nousu ja energian nopea kallistuminen vaikeuttavat pienituloisten  joulua. Veteraanin pienin eläke on 1 286,69 € /kk ja lesken 885,63 € / kk. 

 

Varoja Joulukassi -kampanjaan kerätään vuoden 2022 loppuun asti.

Veteraanijärjestöjen ja Kaatuneitten Omaisten Liiton yhteinen Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -keräys kerää Joulukassi -kampanjaan varoja koko loppuvuoden 2022 ajan. Veteraanipiireille on jo jaettu vuoden 2022 keräystuottoa yhteensä 120 000 €. Sillä summalla voidaan hankkia 2000 – 2500 joulukassia.

 

Juttu pohjautuu Veteraanijärjestöjen tiedotteeseen. Lisätiedot:

Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset -keräys Pia Mikkonen, pia.mikkonen@sotiemmeveteraanit.fi