Haluatko seurata Marinin ja koululaisten itsenäisyysjuhlaa?

0

Paimiosta pääministeri Sanna Marinin vastaanotolle osallistuvat Jokelan koulun neljättä luokkaa käyvät Unna Hänninen ja Eemil Kaarlela. He ovat Paimion kaupungin edustajina  Helsingin Säätytalolla järjestettävässä valtakunnallisessa lasten itsenäisyyspäivän juhlassa.

Juhlaan on kutsuttu kaksi vuonna 2012 syntynyttä lasta Suomen jokaisesta 309 kunnasta, joista paikalle olisi saapumassa viimeisen tiedon mukaan runsaat 560 lasta.  Lasten itsenäisyysjuhlassa on paikalla Mannerheimin Lastensuojeluliiton aikuisia ja koulutettuja lastenhoitajia varmistamassa, että jokaisella lapsella on hauskaa ja että lapset saavat apua ja tukea, mikäli sitä tarvitsevat.

Tapahtuman avaa pääministeri Marin juhlapuheellaan, jonka jälkeen toimintapisteillä lapsille on luvassa monenlaista tekemistä ja koettavaa sekä tarjolla on suolaista ja makeaa syötävää. Kolme tuntia kestävän juhlan teemana on tänä vuonna tulevaisuuden tekijät, ja nuorilta toivotaankin ideoita ja visioita esimerkiksi siitä, millaisia ammatteja tulevaisuudessa on ja millaisia taitoja niissä tarvitaan? Tai millaisista keksinnöistä tai saavutuksista Suomi tunnetaan tulevaisuudessa?

Oheisesta linkistä voit seurata lähetystä juhlasta:

https://www.youtube.com/watch?v=z4X1SHw36Do