Jokelan koulun oppilaat lähettivät terveisensä sotaveteraaneille – ”Itsenäinen valtio, siitä pitää olla kiitollinen”

0
Jokelan koulun kuudennen luokan oppilaat askartelivat päivän aikana kymmenittäin postikortteja sotaveteraaneille postitettavaksi.

Paimio

Ei tarvitse pelätä mitään. Hyvä terveydenhuolto. Koulutus arvossa. Yhteiskunnan tukiverkko kunnossa. Muun muassa näitä asioita paimiolaisen Jokelan koulun kuudennen luokan oppilaat arvostavat pian 105-vuotista itsenäisyyttä juhlivassa Suomessa.

Oppilaat askartelivat marraskuun alussa koulussa postikortteja, jotka lähetettiin postitettavaksi Suomen sotaveteraaneille itsenäisyyspäiväksi. Kenties osa postikorteista on jo löytänyt tiensä perille veteraanien luo, ja loputkin päässevät perille vielä tämän päivän ja maanantain aikana.

Postikortteihin väritettiin niitä asioita, joista nuoret ovat kiitollisia 80 vuotta sitten käydyssä sodassa taistelleille. Kiitollisuuden kohteita kertyi lopulta kymmeniä.

– Ei tarvitse pelätä mitään, tuumasi Noel Laitio .

– Itsenäinen valtio, siitä pitää olla kiitollinen, jatkoi Atte Nieminen .

Aamun askartelutuntien aikana oli myös hyvä hetki syventyä rehtori Tarja Vuontelan johdolla siihen, mikä merkitys itsenäisyydellä on tänä päivänä. Askartelun lomassa käytiin läpi niin 1940-luvun sotavuosia kuin myös sitä, mikä vaikutus puolustustaistelulla on 2020-luvun lasten elämään tänä päivänä.

– Yhteiskunnan tukiverkko pitää huolen, että heikoimmassakin asemassa olevat pärjäävät, tuumi Olivia Lucenius .

Myös uskonnon vapautta, sukupuolten välistä tasa-arvoa ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia arvostettiin nuorten teksteissä. Heidän toiveissaan on, että kiitokset saisivat iloa aikaan veteraaneissa.

Itsenäisyyspäivää oppilaat kertoivat viettävänsä kotipiirissä tai sukulaisten luona vieraillen sekä hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta nauttien.