Jouluksi kotiin – Kuukauden kadoksissa ollut Tikru-kissa löytyi Oinilasta

0
Tikru palasi jouluksi kotiin, jossa häntä kovasti oli kaivattu.

Kuntsarin sivuilla oli ilmoitus lokakuun lopulla, että Veikkarista on kadonnut Tikru-kissa. Somessakin kattia ahkerasti huudeltiin, kunnes etsijöiden usko alkoi jo hiipua.

Jouluviikolla tiistaina Tikru löytyi ystävällisten ihmisten avulla Oinilasta. Siis toiselta puolen jokea.

– Kyllä se melkonen yllätys oli, kertoo Terhi Reponen , joka oli yksi Tikrun etsijöistä ja ahkerasti sitä veljen perheen puolesta somessakin kuulutteli.

Sahalan väen rakas lemmikki marssi kuulemma kotiin päästyään suoraan ruokakupille ja on nyt muutaman päivän makoillut tuvassa keittiön pöydän alla. Välillä se käy syömässä ja sitten taas lepäilee. Eläinlääkärin mielestä ei ole äkkiseltään ainakaan ilmeistä syytä huoleen, antaa kissan lepäillä kun ei tiedä millaisia rasituksia se on kokenut.

Melkein kahden kuukauden reissusta ei paljon tiedetä, mutta ei kotiväki enää uskaltanut toivoa. Sitten Terhi sai tuttavalta soiton, ja kuuli että tämännäköinen kissa on nähty. Ensimmäisten kuvien perusteella hän tunnisti, että oikea kissa on löytynyt.

– Oli se melkoinen hetki, kun saatiin todeta, että kyllä: Tikru on löytynyt.

– Lämmin kiitos kaikille ketkä ovat osallistuneet etsintöihin ja ilmoittivat havaintoja, oli upeaa nähdä miten paljon auttamistahtoa löytyi. Kyllä on hyvä mieli, että kissa saatiin jouluksi kotiin.