Jyskeen vimmattu takaa-ajo ei riittänyt – pisteet PKS:lle

0

Laitilan lauantai-illassa pelattiin joulua odotellessa tiukka ja tasainen II-divisioonan jääkiekko-ottelu. Vastakkain olivat kotijoukkue Jyske ja Paimion Kiekkoseura PKS. Ryhmät ovat tällä hetkellä sarjataulukossa sijoilla neljä ja viisi.

PKS oli tällä kertaa maalin verran parempi vieden pisteet numeroin 3–4 (0-1, 1-2, 2-1).

Kiekkoseura siirtyi 1-0 johtoon avauserän puolenvälin paikkeilla eikä sen jälkeen johtoasemaansa luovuttanut. Jyske joutui pelaamaan takaa-ajoasemassa lähes 50 minuuttia. Kotijoukkue laukoi paljon, varsinkin toisessa erässä, ja pelasi numerollisesti hyvän päätöserän.

– Tuomarilinja karsi mailahäirinnän tiukalla kädellä pois, ja se palveli Kiekkoseuran raikkaalla alalla liikkunutta joukkuetta hyvin, summaa PKS:n valmentaja Pekka Raunio .

– Maalissa Max Hovila oli itse varmuus. Ja kun puolustajat vielä auttoivat ja peittivät laukauksia uhrautuvasti, niin Jyskeen aseet olivat vähissä.

Salo iski

 

voittomaalin

Raunio kiittelee myös joukkueensa tiivistä viisikkopuolustamista.

– Erityisesti kiertävä hyökkäysnelikko Alava-Rantanen-Salo-Vahtera piti vastustajan poissa omasta päädystä. Kirsikkana kakun päälle Alpo Salo iski voittomaalin upealla rannelaukauksella tolpan kautta Jyske-maaliin ajassa 45.59.

Toki aiemminkin tapahtumia riitti. Jyske otti kaksi nopeaa rangaistusta jo ottelun ensimmäisen kympin aikana.

– Viidellä kolmea vastaan Paimion tämän hetken kuumimman mailan omaava Veeti Väyrynen ohjasi Kiekkoseuralle lukemiksi 1-0 Benjamin Roozbehanin ja Elias Ruohomäen esityöstä.

Näissä lukemissa mentiin myös erätauolle.

Kantola maalasi kahdesti

Toinen erä ehti vanhentua reippaat viisi minuuttia, kun kolmatta otteluaan Kiekkoseuran paidassa pelannut Jerry Kantola haisteli oivasti hyökkäyspäädyn tilanteen, otti kiekon haltuunsa ja uitti sen maalivahdin jalkojen välistä verkkoon. Lukemat Kiekkoseuran eduksi 0-2. Syöttäjänä Eemeli Tenho .

Jyske kavensi ylivoimalla pelin lukemiin 1-2 ajassa 27.05. Kiekkoseura sai arvokkaan muistutuksen sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan laitilalaislauman tehokkaaksi tunnetusta ylivoimasta: kahdeksan sekuntia, ja kiekko oli paimiolaismaalin perukoilla.

Ajassa 31.43 paimiolaisille tuomittiin rangaistus, joka koitui lopulta PKS:n hyödyksi. Jo kertaalleen onnistunut Kantola karkasi alivoimalla läpiajoon, ja kädet kävivät kuin muikunpuhkojalla. Jyske-vahti Dani Salolla ei ollut sanansijaa kun Kantola uitti kiekon vastustamattomasti verkon perukoille. PKS:n 1-3 johtoasemassa toiselle erätauolle.

PKS piti pintansa

Kolmas erä alkoi paimiolaisylivoimalla, mutta ilman tulosta. Ylivoiman jälkeisessä vaihdossa Alpo Salo sai takalinjojen johtajan Eetu Uusitalon toimesta kiekon parhaaseen laukaisusektoriin.

– Ape nosti katseen ylös ja naulasi kiekon tolpan kautta sisään sellaisella voimalla, että useampaankin koosteeseen kyseinen suoritus kelpaisi. Lukemat 1-4 PKS:lle.

Laitilalaiset ilmoittautuivat mukaan loppupeliin ajassa 50:17, kun Jyskeen Toni Riekko nosti kiekon taidokkaasti verkkoon. Ja kun ajassa 55.17 Markus Saarinen latasi Jyskeen millintarkalla laukauksella jo maalin päähän, niin ilmapiiri oli täynnä nykyään melkoisen kallista sähköä. Asetelmana oli siitä eteenpäin, että Kiekkoseura puolustaa, ja Jyske hakee vimmaisesti tasoitusta.

Tasoihin asti eivät laitilalaiset päässeet, vaan uhrautuvaa puolustuspeliä esittänyt PKS piti johtonsa. Pisteet Paimioon lukemin 3-4.

Yhdessä tekemistä

Raunio katsoo, että joukkueen yhtenäinen pelaaminen, yhdessä tekeminen ja joukkuehenki ovat olleet avaimet syyskauden hyvään lentoon.

– Monia yksilöitä voisi nostaa tapetille, mutta teemana on, että yksin emme voi olla sitä mitä yhdessä olemme. Se on kantanut eteenpäin vaikeinakin hetkinä.

– Vanha runko on tehnyt erinomaista jälkeä, kuten myös tulokkaatkin. Jerry Kantola on tuonut käsiä ja ratkaisuvoimaa. Vanha tuttu Risto Teppan on tuonut johtajuutta kaukaloon ja koppiin. Tapio Rantanen on tuonut leveyttä ja luotettavuutta hyökkäysarsenaaliin.

Rainio näkee myös, että PKS:n maalivahtiosasto on sarjan eliittiä.

– Kokonaispaketti on toiminut, joten kevätkaudesta tulee pomminvarmasti mielenkiintoinen. Toivomme paimiolaisyleisön löytävän tiensä halliin.