Paimiossa on aattokahvila yksinäisille -Kaarinassa ruokajuhla jouluttomille 

0
Sami Elmeranta toivoo, että jouluruokatapahtumasta tulisi pysyvä jouluperinne Kaarinaan. Tuorla valikoitui tapahtumapaikaksi, koska se sijaitsee keskellä Kaarinaa.

Oletko yksinäinen jouluaattona? Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan kaikille avoimeen joulukahvilaan Iskun talolla. Etukäteen ei tarvitse ilmoittautua.
Kyse on SPR:n Paimion osaston järjestämästä aattokahvilasta, jota pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Paimion osaston puheenjohtaja Kaarina Ruusuvirta- Ugur kertoo, että heitä vapaaehtoisia on paikalla useampi, ja tarjolla on kahvittelua ja jouluisia leivonnaisia. Lautapelejäkin voidaan pelailla tai muuten vaan vapaasti seurustella.
– Ovet ovat avoinna kello 13-16. Tietenkin se on arvoitus keitä tulee ja minkä verran, mutta toivomme, että mahdollisimman moni yksinäistä joulua viettävä tulisi hetkeksi seuraamme.
SPR:n kahvila-ajatus on nimenomaan suunnattu yksinäisille, ja näitä järjestetään jouluaikaan eri puolilla maata.
Ruusuvirta-Ugur korostaa, ettei yksinäisyys katso sitä, millainen tausta kelläkin on ja joulukahvilaan ovat kaikki tervetulleita.
– Uskalla lähteä, sitä viestiä haluan välittää.
Hän on itse hiljattain eläköitynyt ja myöntää yllättyneensä hiukan siitä, millaisia pohjavirtoja paikallisten eläkeläisten keskuudessa on ja että on tietyt porukat tietyissä kokoontumispaikoissa ja -ryhmissä.
– Joulukahvilaan kaikki ovat tervetulleita!

Jouluaaton lounas Tuorlassa

Piikkiössä Tuorlassa järjestetään jouluaattona maksuton jouluruokailu. Tapahtuma on tarkoitettu niille kaarinalaisille, joilla ei syystä tai toisesta ole mahdollisuutta järjestää joulua itse.

Tarjolla on lahjoituksena saatuja jouluruokia, joululauluja sekä muuta ohjelmaa. Luvassa on myös lahjoja.

Jouluruokatapahtuman organisoinnista vastaa Sami Elmeranta , jonka useimmat tuntevat piikkiöläisen Ihan vaan pubin omistajana. Apukäsinä hänellä ovat äiti ja sisko sekä suuri joukko auttamishaluisia ihmisiä Kaarinasta ja Piikkiöstä.

– Lahjoituksia on tullut niin paljon, että kaikki alkaa olla valmiina. Enää ei puutu kuin ihmiset, Elmeranta toteaa ja harmittelee, että jokunen on sanonut, ettei kehtaa tulla syömään, koska pelkää leimautuvansa vähävaraiseksi. Tämä ei ole tapahtuman tarkoitus.

Tapahtumaan ovat Elmerannan mukaan tervetulleita kaikki, joiden joulusta puuttuu jotakin. Syynä voi olla esimerkiksi rahanpuute tai se, että joutuu viettämään joulua yksin.

Rajallisten paikkojen takia tapahtumaan täytyy ilmoittautua etukäteen. Mukaan mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

– Ilmoittautuessa ei tarvitse kertoa syytä osallistumiselle. Emme kysele henkilötietoja, vaan merkitsemme ylös vain tulijoiden määrän ja lasten lahjatoiveet. Tapahtumassa ei myöskään oteta kuvia, Elmeranta tarkentaa.

Apua on yleensä runsaasti tarjolla joulun ympärillä, mutta Elmeranta halusi järjestää tapahtuman nimenomaan jouluaattona. Silloin useimmat suomalaiset sulkeutuvat viettämään perhejoulua ja yksinäisyys korostuu.

Tapahtuma järjestetään Tuorlan koulun juhlasalissa. Vapaaehtoisten joukossa on keittiöhenkilökuntaa, jotka auttavat ruokien lämmittämisessä ja tarjolle asettamisessa.

Päihteetön jouluruokatapahtuma kaarinalaisille Tuorlan koulun juhlasalissa 24.12. klo 12–14.
Ilmoittautumiset Sami Elmerannalle p. 050-3460444 tai sami.elmeranta@kaarina.fi.