Kuntsari selvitti lukijoidensa joulun suosikkikappaleet – Listan kärjessä kenties kaikkien aikojen klassikko

0

Pikaisen somekyselyn perusteella Kuntsarin lukijoiden mielestä näillä kulmilla rakkain joululaulu on Varpunen jouluaamuna. Ja usean mielestä nimenomaan edesmenneen Vesa-Matti Loirin esittämänä. Kuntsarin alla olevalle Spotify-soittolistalle on kerättynä kaikki kymmenen kappaletta, ja useimmista niistä on tarjolla vieläpä kaksi tai kolme mainiota eri versiota. Laita siis joulukappaleet kuunteluun, jos sinulta löytyy Spotify-tunnukset.Kuntsari kysyi facebook-seinällä ja Instragramissa lukijoiden suosikkijoululauluja. Perinteet nousivat vahvasti esiin ja tutut tunnelmalliset kappaleet.

Tässä listaus seudun suosituimmista joululauluista:

  • 1. Varpunen jouluaamuna
  • 2. Sylvian joululaulu
  • 3. Oi jouluyö
  • 4. Taivas sylissäni
  • 5. Maa on niin kaunis
  • 6. Tulkoon joulu
  • 7. Sydämeeni joulun teen
  • 8. Joulurauhaa
  • 9. Taas kaikki kauniit muistot
  • 10. Tuikkikaa, oi joulun tähtöset

Maanlaajuisesti tilanne onkin sitten se, että Wham!- yhtyeen Last Christmas on jo yli 10 vuotta ollut joulun soitetuimpien listan ykkösenä. Toiselle sijalle ylsi Mariah Careyn All I Want For Christmas Is You. John Lennonin & Yoko Onon kappale Happy Xmas (War Is Over)oli sijalla kolme.Ensimmäisenä kotimaisena kappaleena oli Katri Helenan Joulumaa. Kärkikymmenikössä ovat myös Loirin Sydämeeni joulun teen, Suvi Teräsnirkan Hei Mummo ja Leevi & The Leavings -yhtyeen Jossain on kai vielä joulu. Tämän tilaston on tehnyt tekijänoikeusjärjestö Gramex.